• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

22.02.2024

21:12

Poznati prvi učesnici osmine finala LK! Dinamo izbacio Betis, Ajaks preživeo (VIDEO)

EPA Images

Fudbal

Poznati prvi učesnici osmine finala LK! Dinamo izbacio Betis, Ajaks preživeo (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Dinamo Zagreba, Ajaksa i Serveta plasirali su se u osminu finala Lige konferencija.

Revanš mečevi šesnaestine finala trećeg po jačini evropskog takmičenja koji su od 18.45 otvorili ovo fudbalsko veče bili su u najmanju ruku neizvesni. Posebno je zanimljivo bilo na "Maksimiru" gde je zagrebački Dinamo priredio senzaciju i izbacio favorita, španski Betis odigravši 1:1 (0:1).

Hrvatski tim je tako odbranio stečenu prednost iz prve utakmice u kojoj je slavio sa 1:0. U preostala dva meča Servet je u Razgradu savladao Ludogorec 0:1 (1:), dok je Ajaks posle produžetka u gostima pobedio Bode sa 2:1.

Foto: EPA Images

Fudbaleri Dinama i Betisa vodili veliku borbu na "Maksimiru"

Večerašnji meč u Zagrebu je u najmanju ruku bio neizvestan pošto se odvijala velika borba do samog kraja utakmice. Dinamovci su većinski deo prvog poluvremena loptu držali kod sebe, kratkim pasevima su tražili neku rupu u odbrani gostiju kako bi stigli do prednosti. U više navrata je Dinamo imao priliku da promeni rezultat na semaforu, ali ih je svaki put Betisova odbrana nadjačala. U 38. minutu utakmice napadač gostujuće ekipe Sedrik Bakambu postigao je gol i tako doneo dramu.

Nakon toga usledio je mali pad koncentracije Dinama, ali su se odmah posle poluvremena vratili još snažniji. U 59. minutu utakmice pao je i gol domaćina, pa je rezultat izjednačen. Arber Hodža je proigrao Japanca Takura Kaneku koji je loptu samo ubacio u praznu mrežu za 1:1 i slavlje na "Maksimiru".

 

 

 Nedugo zatim, dosuđena je najstroža kazna u korist domaće ekipe, ali je ona poništena nakon gledanja VAR-a. Bez obzira što je rezultat ostao izjednačen, zbog prednosti na prošlom meču Dinamo se plasirao među 16 najboljih u Ligi konferencija. 

Neizvesno je bilo i u Razgradu, gde su Ludogorec i Servet rešavali pitanje prolaska dalje, a dalje je prošao švajcarski tim i to minimalnim rezultatom 1:0. U prvom meču nije bilo pobednika, a ni golova (0:0). Već u 6. minutu utakmica je bila rešena, kada je Servet poveo golom Fracuza Timota Konja. 

Foto: Tanjug/AP

Detalj s meča Ludogoreca i Serveta

Gosti iz Švajcarske su odličnom odbranom čuvali stečenu prednost, mada je ruku na srce, imao Ludogorec više prilika da postigne gol, ali je izostala realizacija. Više puta je Kajo Vidal šutirao ka golu gostiju, ali sve je završavalo pored ili daleko od gola.

Interesantno je bilo u Norveškoj, gde je Ajaks posle produžetka savladao domaći Bode sa 2:1 i prošao u osminu finala trećeg po jačini evropskog klupskog takmičenja. U prvom meču odigranom u Amsterdamu rezultat je bio 2:2.

Heroj "kopljanika" u dodatnih pola sata igre bio je Kenet Tejlor, koji je u 114. minutu zatresao mrežu domaćih i otvorio vrata osmine finala svom timu.

Foto: Tanjug/AP

 

Prethodno, dva tima su vodila veliku borbu na severu Evrope. Na samom startu meča Bode je imao veliku priliku da povede. Mladi norveški fudbaler Hokon Evjen je samouvereno išao ka golu i šutirao, ali je golman protivničke ekipe odlično odreagovao.  Nakon toga, Ajaks je krenuo u ofanzivu i brzo stigao do vođstva. Igrao se 34. minutu kada je Stiven Bergis pogodio i doneo Ajaksu miran odlazak na odmor.

Početkom drugog poluvremena fudbaler Ajaksa Josip Šutalo je dobio crveni karton zbog grubog starta i to tek posle reakcije iz VAR sobe. U nastavku meča Bode je svim snagama pokušavao da se trgne i stigne do izjednačenja i u tome je uspeo u 83. minutu utakmice, kada je Patrik Berg precizno šutirao i pogodio za 1:1. Kako do isteka 90 minuta nije bilo promene rezultata, otišlo se u produžetke, gde je holandska ekipa bila bolja.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija