• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

23.02.2024

07:29

Najbolji u istoriji! Obamejang je gospodar Lige Evrope

Tanjug/AP

Fudbal

Najbolji u istoriji! Obamejang je gospodar Lige Evrope

Podeli vest

Fudbaler Olimpika iz Marseja Pjer-Emerik Obamejang (34) postao je najbolji strelac u istoriji Ligi Evrope.

Gabonski napadač postigao je sinoć pogodak u pobedi svog tima nad Šahtjorom (3:1) u revanšu šesnaestine finala drugog po jačini elitnog takmičenja, što mu je bio ukupno 31. pogodak u karijeri u Ligi Evrope. 

Obamejang je tako iza sebe ostavio kolumbijskog fudbalera Radamela Falkaa sa 30 golova u ovom takmičenju. Treće mesto na pomenutoj listi zauzimaju španski penzionisani fudbaler Aris Aduric i napadač Rome Romelu Lukaku sa po 26 golova. Korpulentni Belgijanac jedini u teoriji može i da prestigne Obamejanga u narednim godinama.

 

 

Na listi se još nalaze izraelski fudbaler i nekadašnji napadač Salcburga i Sevilje Munas Debur sa 24 gola, kao i igrač Liona Aleksandar Lakazet sa 22 pogotka u takmičenju, koliko je postigao i fudbaler Strazbura Kevin Gameiro.

Obamejang je gol vredan istorije postigao sinoć u 23. minutu meča protiv Šahtjora, kada je svom timu doneo izjednačenje. Marokanac Amine Harit proigrao je na levoj strani Gabonca, koji je utrčao u kazneni prostor, a onda sa nekih desetak metara pogodio za 1:1.

Foto: Tanjug/AP

Pjer-Emerik Obamejang protiv Šahtjora postiže istorijski gol

Pored njega, strelci za ekipu iz Marseja bili su još i Ismail Sar u 74. i Džefri Kondogbija u 81. minutu. Jedini pogodak za ukrajinsku ekipu postigao je Georgij Sudakov u 12. minutu.

S obzirom da je tim sa "Velodroma" obezbedio još najmanje dva meča u nokaut fazi Ligi Evrope, postoji velika šansa da Obamejang u nastavku sezone dodatno podeblja svoj rekord.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija