• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

25.02.2024

20:52

Preokret u slučaju Dani Alveša! Brazilac na slobodi za dva meseca...

EPAIMAGES/Reuters

Fudbal

Preokret u slučaju Dani Alveša! Brazilac na slobodi za dva meseca...

Podeli vest

Umesto četiri i po godine iza rešetaka, nekadašnji fudbaler Barselone na slobodu može nakon odslužene trećine.

Pre samo nekoliko dana Dani Alveš osuđen je na četiri i po godine robije zbog silovanja devojke u noćnom klubu u Barseloni. Pokušao je Brazilac na sve načine da dokaže svoju nevinost, nije uspeo, ali je prošao dobro u odnosu na kazne predviđene za takav zločin. Ipak, mediji na Pirinejima prenose kako bi legendarni fudbaler Barselone na slobodu mogao već u maju ove godine! 

Naime, odredba španskog kaznenog zatvora ide u prilog Daniju Alvešu budući da će nakon odsluženja trećine kazne imati pravo da traži prevremeno puštanje. Budući da je Brazilac tokom suđenja iza rešetaka proveo 13 meseci, a da mu je trećina kazne godinu i po dana, kroz tri meseca on će imati pravo da ponovo izađe pred Sud. 

Španija poslednjih godina ima praksu proterivanja osuđenika koji bi iza rešetaka proveli manje od pet godina. To je još jedna od stvari koja ide u prilog Daniju Alvešu, ali ni to neće biti garant slobode. Ipak, izvesno je da će, ukoliko ne bude pušten iz zatvora, Alveš kaznu služiti u drugačijim uslovima koji su zakonski predviđeni. Moguće je da će tokom dana biti na slobodi, a da će u ćeliji morati samo da prespava ili provodi osam sati dnevno.

Foto: EPA Images

 

Brazilski mediji podsećaju i da je veliku ulogu u suđenju Daniju Alvešu imao Nejmar. Reprezentativac Brazila ispatio je 150.000 evra žrtvi na ime naknade štete, Sud je to usvojio i značajno umanjio kaznu legendarnom fudbaleru. Tužilaštvo je tražilo od devet do maksimalnih 12 godina robije, ali je Nejmarov novac uspeo da ga izvuče iz još teže situacije. 

Podsećamo, Dani Alveš je 30. decembra 2022. godine u klubu u Barseloni silovao 23-godišnju devojku. Advokati slavnog Brazilca branili su ga tvrdnjom da je bio pod alkoholisanim stanjem, a kazna je izrečena 22. februara ove godine. Vreme tokom suđenja Alveš je proveo iza rešetaka u luksuznom zatvoru. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija