• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

26.02.2024

09:59

Nije sa ove planete! Kad Vlahović pogađa Juve ne gubi, gol na sat vremena (VIDEO/FOTO)

EPAIMAGES

Fudbal

Nije sa ove planete! Kad Vlahović pogađa Juve ne gubi, gol na sat vremena (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Dušan Vlahović, napadač Juventusa, je poput uragana od početka godine. Srbin briljira u Seriji A, a posle dva gola u pobedi protiv Frozinonea (3:2), postao je najbolji golgeter iz "liga petice" od početka godine.

Za Dušana ništa nije nemoguće. Trese Srbin mreže češće od Lautara Martinesa, Kilijana Mbapea i Erlinga Holanda. Na sedam utakmica u 2024. godini postigao je devet golova, bio je strelac ne pet od poslednjih šest u svim takmičenjima. 

Neverovatan je podatak da naš napadač postiže gol na sat vremena, tačnije na 68 minuta. Ova 2024. godina je prestupna, neki kažu da su takve katastrofalne, ali za Vlahovića ne može da bude bolja, barem prva dva meseca. Od početka godine postigao je devet golova na sedam utakmica. Nema napadača u ligama petice koji je bolji od njega. Preuzeo je prvo mesto na listi strelaca od napadača Arsenala Bukaja Sake, koji je postigao sedam golova u šest utakmica Premijer lige u 2024. godini. Iza njih je Džonatan David sa šest golova u pet utakmica za Lil, koliko imaju i Mančesterov Rasmus Hojlund, Borusijin Niklas Filkrug i Hari Kejn, as Bajerna.

 

Foto: EPAIMAGES

Gol mašina, Dušan Vlahović

 

Masimilijano Alegri je retko kada tokom sezone bio zadovoljan Dušanovim izdanjem čak i kada bi postigao dva gola, pronašao bi trener neku zamerku. Konačno je promenio mišljenje.

Vlahović je prošao kroz proces rasta. Ranije je uvek nio nervozan, živeo sa strepnjom da li će da postigne gol. Sada je uravnoteženiji, nikada ne napušta igru i to je veoma važno - rekao je Alegri.

 

 

Pokazao je da je napravljen od istog materijala kao šampioni. Po dolasku u Juve nije mu bilo lako, svi su odmah očekivali da  "rešeta", nikoga nije zanimalo koliko godina ima. To je Juventus, nikoga ne čeka i moraš da budeš savršen. Ali, i kada nije bio savršen, Srbin nije odustajao, nije sumnjao u sebe. Prošao je težak period, povrede, prozivke navijača i medija, a sada je on taj koji nosi "staru damu". Prošle sezone na osam mečeva, od septembra do novembra, nije postigao gol, a onda se sve promenilo protiv Intera (1:1). Bio je to njegov prvi gol protiv velikog kluba u ligi. Tada se desio preokret, poraslo mu je samopouzdanje, nije postao samo bolji napadač, nego i lider tima. 

 

 

Početkom 2024. godine doneo pobedu Juventusu protiv Salernitane 2:1 golom u 95. minutu, potom je bio strelac dva gola u trijumfu protiv Sasuola sa 3:0, a dva komada je spakovao i u meču sa Lećeom (3:0). Bio je jedini strelac u remiju protiv Empolija (1:1), dok je jedan pogodak postigao i na utakmici sa Veronom (2:2). Srpski reprezentativac je u nedelju bio centralna figura utakmice i pobede nad Frosinoneom 3:2 sa dva gola, prvo desnom, pa levom, i asistencijom za gol "bjankonera" u završnici utakmice.  Jedno je jasno, kada Vlahović zatrese mrežu - Juventus ne gubi. Postigao je 15 golova na 25 utakmica i  nijednu Juventus nije izgubio. 

 

Foto: EPAIMAGES

Dušan Vlahović je lider Juventusa

 

Zanimljiv podatak je da je Juve ove sezone osvojio čak 16 bodova golovima koji su "pali" u finišu meča, posle 80. minuta. Crno-beli su postali pravi ekspresti kada se radi o golovima u poslednjim momentima utakmice. Pogađali su na devet prvenstvenih od 26 do sada odigranih utakmica. Od pomenutih devet mečeva, četiri su bila kod kuće, a pet u gostima.

 

Foto: Tanjug/AP

Dušan Vlahović, slavlje posle pobede protiv Frozinonea

 

Srpski napadač je postigao najviše golova u finišu, kada je bilo najpotrebnije. Protiv Bolonje je Dušan bio srelac u 80. minutu za 1:1, u pobedi protiv Frozinonea 2:1, kada je mrežu zatresao u 81, a istim rezultatom je pala Salernitana, a Vlahović je postigao pobednički pogodak u 91. minutu. Dušan definitivno nije sa ove planete, isprogramiran je tako da uvek podiže lestvicu, a uvek mu je vrlo malo potrebno da pokaže čaroliju.  

 

 

 

 

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija