• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

27.02.2024

16:25

Bivši as Partizana pričao o Vlahoviću! Bio bi još efikasniji da ima bolje saigrače

Reuters/Ata images

Fudbal

Bivši as Partizana pričao o Vlahoviću! Bio bi još efikasniji da ima bolje saigrače

Podeli vest

Nekadašnji ofanzivac crno-belih, Ivica Iliev (44), odlično poznaje kvalitete srpskog fudbalera.

Upravo je čuveni napadač bio sportski direktor Partizana kada je Dušan Vlahović (24) debitovao za prvi tim, a potom je leta 2018. prodat Fiorentini za samo milion evra.​ Dobro zna kakav je bio njegov razvojni put, a nastavio je pomno da ga prati i kada je naš reprezentativac počeo da rešeta mreže na Apeninima i potom u januaru 2022. ostvario višemilionski transfer u Juventus.

S obzirom da je Iliev proveo tri godine u Seriji A, gde je nosio dresove Mesine i Đenove, tamošnji novinari procenili su da je on idealan sagovornik kada je golgeter "stare dame" u pitanju.

- Dušan je uzeo Juve za ruku. Sada je u odličnoj formi, počeo je da postiže golove u kontinuitetu. Zaista sam srećan zbog ovog dobrog perioda kroz koji prolazi. Sazreo je u mnogim aspektima. Više nije dečko kojeg sam poznavao, već odrastao čovek. Preuzima mnogo više odgovornosti na terenu, lider je tima i pravi primer saigračima - kaže Iliev u razgovoru za "TutoJuve".

S obzirom da je Dušan u 2024. godini na sedam utakmica u Seriji A (propustio samo meč sa Udinezeom zbog lakše povrede) dao devet golova, jasno je da je ušao u pravi ritam nakon lošeg perioda u finišu prošle godine. Iza njega su ostale i neugodne povrede prepona, a potom i leđa.

Foto: Starsportphoto

Ivica Iliev

- To je karakter šampiona, njegov mentalitet oduvek je bio jak. Nakon poteškoća koje je imao, postao je igrač kakav smo svi i očekivali da će biti. Povrede su ga prilično poremetila, ali i brojne promene koje su se prethodnih sezona dogodile u klubu iz Torina. Očigledno je, "stada dama" više nije tim koji čine istinski asovi kao što je bio slučaj u prošlosti. Pored Dušana, imaju još samo nekoliko vrhunskih igrača - smatra Iliev.

On dodaje da je upravo nedostatak šampionskog gena u crno-belom taboru glavni razlog slabih partija. Pritom, veruje da bi mladi Beograđanin bio znatno efikasniji da uz sebe ima kvalitetnije saigrače.

- Jasno je, ne zavisi sve samo od Dušana. Napadač uglavnom zavisi od ostatka tima i prilika koje mu saigrači kreiraju. Nije baš da Vlahović promašuje po četiri-pet šansi po utakmici, često se dešava da zatrese mrežu i iz jedine prilike u kojoj se nađe. Nekad se dogodi da ni ne dobije upotrebljive lopte, zbog čega mi je mnogo žao. I zato sam siguran da bi u nekoj kvalitetnoj ekipi davao mnogo više golova - tvrdi Iliev.

Foto: EPA Images

Dušan Vlahović

Konkretno, u Interu. Ubeđen je bivši funkcioner Partizana da bi srpski centarfor na "Đuzepe Meaci" bio čak i prvi strelac Kalča.

- Ovih 15 pogodaka koje je on dao za Juve vrede makar 20-25 u nekoj jačoj i kvalitetnijoj sredini. Da Dušan igra, na primer, u Interu, bio bi efikasniji od Lautara Martineza, koji je izvrstan napadač. Drugi je po broju golova u Italiji, tako da je već u samom vrhu. U Evropi je lagano među desetoricom najboljih, nema mnogo onih sa njegovim vrlinama. Zaslužuje da bude u renomiranom timu kao što je "stara dama", ali razočaranje je što njegov učinak neće biti dovoljan za Skudeto. Inter je i dalje prejak, a možda bi sa dva-tri vrhunska pojačanja stvari mogle malo da se promene - poručuje Iliev.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija