• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: M. G.

01.03.2024

17:00

Ekskluzivno! Majka Ibrović-Flečera za Informer: Mom Edvardu biće čast da nosi dres Srbije! (FOTO)

Privatna arhiva

Fudbal

Ekskluzivno! Majka Ibrović-Flečera za Informer: Mom Edvardu biće čast da nosi dres Srbije! (FOTO)

Podeli vest

Mom sinu Edvardu (15) biće čast da igra za Srbiju, presrećni smo i ponosni zbog toga, poručuje za Informer Dina Ibrović-Flečer, majka talentovanog fudbalera Mančester junajteda!

Mladi vezista pre nekoliko dana odlučio je da, i pored poziva Engleske, ubuduće nastupa za domovinu svoje majke, što je oduševilo ljubitelje fudbala u našoj zemlji.

Edvard će za početak igrati za reprezentaciju Srbije do 16 godina, a očekuje se da bude među "orlićima" i u starijim uzrasnim kategorijama. Sportski sektor Fudbalskog saveza Srbije uspeo je da dovede veliko pojačanje u svoj podmladak.

Prema saznanjima Informera, Mančester junajted je pustio Edvard i on će već sutra biti priključen našem nacionalnom timu do 16 godina.

 

Foto: Privatna arhiva

Edvard Ibrović-Flečer

 

Njegova mama Dina, poreklom iz Novog Pazara, priznaje da joj je to bila velika želja i da je sve to podržao njen suprug, inače Englez. Ona za Informer otkriva kako su ljudi iz Fudbalskog saveza Srbije otkrili malog Edvarda.

Foto: Instagram

Dina Ibrović-Flečer, Edvardova majka

 

- Krajem prošle godine bili smo na odmoru u Novom Pazaru. Pošto moj Edvard nikad ne odmara i trči za loptom, otišli smo na igralište i zatekli trening mladog tima Novog Pazara. Edvarda su pozvali da trenira sa ekipom do 18 godina. Tu je bio trener Sead Muratović, koji nas je pitao da li želimo da moj sin ubuduće igra za Srbiju. Tako je sve krenulo. Bila sam presrećna kada sam čula da postoji ta mogućnost. I pored toga što ga želi Engleska, moja dugogodišnja želja je da igra za moju zemlju. Sada će mi ta želja biti ispunjena, mnogo sam ponosna - kaže Dina za Informer.

 

Kakav je igrač? Nisam objektivna

Edvard Ibrović-Flečer važi za jednog od najvećih talenata Mančester junajteda, ali njegova majka kaže da o tim stvarima ne može da govori objektivno.
- Vole ga u Mančesteru, ali o kad pričam o njemu mogu da budem samo subjektivna. Smatraju da može daleko da dogura, možda i do prvog tima ako nastavi ovim putem. Ali, naučen je da se do uspeha dolazi samo velikim radom - objašnjava Dina.

 

 

Gospođa Ibrović-Flečer otkriva i kako je Edvard reagovao kada je zvanično potvrđeno da će nastupati za Srbiju.

- Edvard? On je presrećan! Žao mi je samo što tu vest nije prvo čuo od mene. Preduhitrio me je njegov trener, koji mu je prvi javio tu vest. Da objasnim, mi porodično živimo u Lidsu i Edvard samo vikendom dolazi kući, a inače živi u Mančesteru u klupskom internatu. Tamo je dobio stipendiju i dobro mu ide. Jedva čekam da se vidimo i popričamo o ovim novim vestima - dodaje Dina.

 

 

Ona ističe i da jezička barijera neće biti nikakav problem, pošto njen sin vrlo dobro razume srpski. Doduše, ne priča ga toliko tečno.

- Edvard je sa četiri godine savršeno govorio srpski, ali vremenom je zaboravio, pošto ovde gde živim pričamo nema nikog iz moje zemlje. U Srbiji imam oca, majku i brata, rodbinu u Novom Pazaru, Beogradu, po Bosni, svugde... Jedino kada sa njima pričam Edvard može da čuje srpski jezik. Sve u svemu, bolje razume nego što govori - ističe Dina.

 

Foto: Privatna arhiva

Ibrović-Flečer (zeleni dres)

 

Otkriva i da je Edvardov otac, odnosno njen suprug, takođe podržao ovu ideju.

- Sigurna sam da sam ja bila taj "ključni faktor". Moj muž me uvek podržava u svemu, on zna mi je velika želja da Edvard igra za Srbiju. Ima pravo nastupa za obe reprezentacije, zasad je odluka ovakva - zaključuje Dina Ibrović Flečer.

Podsetimo, sportski sektor FSS pre nekoliko dana uspeo je da ubedi i mladog Luisa Zečevića-Džona (15) da zaigra za naš nacionalni tim, što je još jedna potvrda fantastičnog rada. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija