• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

02.03.2024

12:00

Zvezda i Partizan premiraju rivale! Kosanović: Ništa novo...

Starsportphoto©

Fudbal

Zvezda i Partizan premiraju rivale! Kosanović: Ništa novo...

Podeli vest

Borba za titulu vodi se na terenu, ali i van njega! Prethodnih nekoliko dana se u javnosti spekuliše da su čelnici Crvene zvezde spremili određenu svotu novca za igrače Železničara, navodno oko 100.000 evra, kao premiju ukoliko Pančevci uspeju da otkinu makar bod Partizanu, sa kojim se sastaju u Humskoj u 23. kolu Superlige (subota, 18.30).

Razlog za tako nešto je jasan - aktuelni prvak ima bod manje u odnosu na komšije, koji su trenutno lideri na tabeli, pa na ovaj način žele dodatno da motivišu njihovog rivala.

I, nije to ništa novo, a ni čudno, s obzirom da su i crno-beli isti potez povlačili u sezonama kada su bili u zaostatku za crveno-belima, a borba za šampionski pehar se zaoštravala. Prema nezvaničnim informacijama, ista praksa traje i do dana današnjeg.

Foto: Starsportphoto

U ljubavi i ratu sve je dozvoljeno - detalj sa "večitog derbija"

Kormilar Partizana, Igor Duljaj (44), nije želeo da se bavi tom temom, iako je objasnio da na tako nešto svi imaju pravo.
- Ne bih to previše komentarisao. Verujem da svi, pre svega, igraju za sebe i svoj klub. Tako treba da bude. A, da li neko daje premije ili ne, to je legitimno pravo. Najvažnije je da svi timovi igraju časno i pošteno, to je iznad svega - rekao je Duljaj.

Foto: Starsportphoto©

Igor Duljaj

S druge strane, iskusni stručnjak, Milorad Kosanović (73), složio se da premiranje nije novost u srpskom fudbalu, ali i naglasio da on nije pristalica takvih radnji.
- Oduvek je premiranja bilo i biće. Nije to neka tajna, mada ne vidim potrebu da se o tome javno priča. Lično, nikad to nisam voleo, niti je meni neko smeo da pomene tako nešto. Valjda ja više od svih želim da pobedim kada igram utakmicu protiv Zvezde ili Partizana, pa nema potrebe da me dodatno stimulišu kako bih svoj posao radio najbolje što mogu. Uostalom, od mog kluba imam i premije za dobre rezultate. Retko kad se struka tu nešto pitala, to su sve odrađivali ovi biznismeni što vode superligaše - kaže Kosanović za Informer.
Bivši trener Vojvodine, Crvene zvezde i ostalih mnogobrojnih domaćih timova prisetio se vremena kada mu je sopstveni klub otimao bodove. 

Foto: Starsportphoto©

Milorad Kosanović

- Šta su klubovi sve u stanju da rade, to je užasno. Premiranje je najbezbolnije. Pa, lično sam na svojoj koži osetio da me moja Vojvodina proda 1995. godine. Nije to juče izmišljeno. Nisam ni po koju cenu hteo da pustim neku utakmicu, kod igrača da odu od mene nisu smeli, a onda me u pet ujutru probudio vlasnik jednog restorana. Tada mi je rekao: "Dosad su bili ovi tvoji sa upravom protivničkog kluba. Ponudili su im novac ako te pobede". Pritom, sve je to urađeno da bi neko treći bio šampion - otkrio je Kosanović.

On je na kraju dodao da su pre samo 20 godina večiti rivali imali džentlmenski odnos, što je danas nezamislivo.

- Mnoge stvari u ovom vremenu ne razumem. Recimo, kada sam bio na "Marakani", glavni rukovodilac je bio Vladimir Cvetković. Jedan dan on ode na ručak sa ljudima iz Humske i pozajmi im novac, a oni da mu vrate za nekoliko meseci. Pitao sam ga tada što im pomaže, a on mi je objasnio da bez jakog Partizana, nema ni jake Zvezde. I tada je postojalo veliko rivalstvo, ali se džentlmenski radilo - zaključio je Kosanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda
Politika

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je danas na Zlatiboru građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda Dačić je na manifestaciji "Karavan bezbednosti saobraćaja" poručio da se svi učesnici ove kampanje zalažu za podizanje svesti građana o bezbednom ponašanju u saobraćaju i odgovornosti koje nosi vožnja na putu kako bi se smanjili rizici od nesreća.

26.07.2024

19:47

TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!
Live TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!

Ruski skanderi uništili punkt stranih plaćenika u industrijskoj zoni grada Harkova. Likvidirano oko sto vojnika. EU objavila prvu isplatu milijardu i po evra ruskih rezervi za Ukrajinu. Moskva najavila da će odgovoriti na transfer novca. Peskov najavio da će odgovor biti u skladu sa ruskim interesima. Svedočimo li rasrbljavanju Balkana? Kamala Haris tražila od premijera Izraela da završi rat u Gazi. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i istoričar umetnosti Bojan Bogavac.

26.07.2024

21:51

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)
Live TV

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)

Mandiću, Kneževiću i Bečiću, Hrvatska je zabranila ulazak. Šta žele da postignu hrvatske vlasti donošenjem ove selektivne odluke? Na ovu temu u "Info danu" govorili su Vladimir Dobrosavljević, politički konsultant i Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost. Uživo u program uključio se politikolog i prof. dr Vladimir Pavićević.

26.07.2024

16:32

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)
Live TV

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obratio se prekjuče američkim kongresmenima na zajedničkom zasedanju oba doma Kongresa. On je tokom svog izlaganja tvrdio da je broj civilnih žrtava u Gazi minimalan, potpuno odbacivši realnost u čiju korist svedoče brojni snimci zabeleženi u ratom pogođenom regionu. Ove komentare izraelskog premijera analizirao je profesor dr Milan Petričković sa Fakulteta političkih nauka.

26.07.2024

13:03

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija