• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

03.03.2024

22:26

Ponuda koja se ne odbija! I De Brujne odlazi u Saudijsku Arabiju

Tanjug/AP

Fudbal

Ponuda koja se ne odbija! I De Brujne odlazi u Saudijsku Arabiju

Podeli vest

Vezista Mančester sitija nepušta evropski fudbal tokom leta, tvrde mediji iz Italije.

Već godinama Kevin De Brujne jedan je od ključnih igrača Mančester sitija. Uspeo je Belgijanac pod trenerskom palicom Pepa Gvardiole da stekne status legende, kapiten je "građana" i jedan od miljenika navijača. Ali... Kao i svaka fudbalska ljubav i ova će imati svoj kraj koliko god pristalice aktuelnog šampiona Evrope to ne žele da čuju, čini se, mnogo ranije nego što se očekivalo. 

Želeli su navijači Mančester sitija da De Brujne do kraja karijere brani boje njihovog kluba, ali bi njegov boravak na "Etihadu" trebala da prekine ponuda iz Saudijske Arabije. Uvek pouzdani, italijanski novinari, prenose da je Belgijanac dobio faraonski ugovor od neimenovanog kluba sa Bliskog Istoka, te da bi njegov ostanak u Premijer ligi bio ravan čudu. 

Javni fond Saudijske Arabije, poznatiji kao PIF, prošle godine preuzeo je brigu o četiri kluba - Al Itihadu, Al Nasru, Al Hilalu i Al Ahliju. Put Bliskog Istoka u poslednja dva prelazna roka otišli su neki od najboljih fudbalera današnjice, a njima će se tokom leta pridružiti i Kevin De Brujne.

Foto: EPA Images

Kevin de Brujne

U Saudijskoj Arabiji već nastupaju Kristijano Ronaldo, Ngolo Kante, Karim Benzema, Ruben Neveš, Sadio Mane, Roberto Firmino, Sergej Milinković-Savić, Aleksandar Mitrović i mnogi drugi. Konkurenciju će pojačati De Brujne, ali ostaje pitanje u koji klub je PIF odlučio da ga dovede. 

Belgijanac ove sezone ima dosta problema sa povredama zbog čega u Mančester oklevaju da mu ponude novi ugovor. Do sada je odigrao 12 utakmica, postigao dva gola i upisao 12 asistencija. U dresu "građana" osvojio je čak 17 trofeja, a u karijeri nastupao je još za Genk, Čelsi i Volfsburg. 

Šuška se da bi zajedno sa njim put Saudijske Arabije mogli da krenu Mohamed Salah i Kazemiro, ali još brojne svetske zvezde poslednjih meseci dovođena su u vezu sa pomenuta četiri kluba. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija