• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

27.02.2024

23:01

Oni su sa druge planete! Pet golova Holanda, Brujne ređao asistencije (VIDEO)

AP PHOTO

Fudbal

Oni su sa druge planete! Pet golova Holanda, Brujne ređao asistencije (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Mančester sitija večeras su u gostima deklasirali Luton sa 6:2 (3:1) u prvom meču osmine finala FA kupa, a meč su obeležili Erling Holand i Kevin De Brujne.

Norveški napadač i belgijski ofanzivac još jednom su potvrdili da su golgeterski tandem iz snova, pošto su večeras praktično sami pobedili protivnika. Holand je postigao čak pet golova i to za samo 58 minuta igre, dok je De Brujne "namestio" prva četiri pogotka. 

Foto: AP PHOTO

 

Goleada u režiji Holanda počela je već u drugom minutu, kada je visoki Norvežanin pogodio na asistenciju De Brujnea. Dvojac Sitija je u 18. minutu duplirao prednost, da bi u 38. Holand stigao do het-trik, ponovo na proigravanje Belgijanca. 

 

 

Luton je potom uzvratio u završnici prvog poluvremena, a potom i na početku drugog dela i golovima Džordana Klarka smanjio na 3:2. 

 

 

Međutim, Norvežanin je imao ekspresan odgovor i u roku od tri minuta još dva puta zatresao mrežu za ogromnih 5:2. Četvrti gol u 55. minutu je ponovo "spakovao" De Brujne, da bi tri minuta kasnije ulogu asitenta preuzeo Bernardo Silva. 

 

 

Holand je tako stigao već do svog 27 pogotka ove sezone u svimt akmičenjima na 30 odigranih mečeva, dok je De Brujne na 16 asistencija. 

Tačku na goleadu ekipe Pepa Gvardiole stavio je Mateo Kovačić u 72. minutu meča.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija