Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.R.

05.03.2024

12:26

Bivši as Partizana u humanoj misiji! Cilj je da sva deca imaju iste uslove!

Privatna arhiva

Fudbal

Bivši as Partizana u humanoj misiji! Cilj je da sva deca imaju iste uslove!

Podeli vest

Fondacija "Nenad Marinković" organizovala je akciju "Zapis zajedništva" u cilju uključivanja dece sa Kosova i Metohije u aktivnosti njihovih vršnjaka u Beogradu i pružanju jednake šasne svima za uspeh u sportu i obrazovanju.

Pedeset članova škole fudbala "Zmajevi" iz Gračanice posetilo je Fudbalksi klub Partizan, Kalemegdan i zoološki vrt u prestonici Srbije, a tom prilikom mališani su se družili sa glumcem Milanom Vasićem.

- Cilj osnivanja fondacije “Nenad Marinkovic”  bio je da okupi stručnjake iz oblasti nauke, sporta, obrazovanja i umetnosti, a sve u cilju da deca sa teritorije Republike Srbije dobiju podjenaku šansu i jednake uslove za razvoj, bavljenje sportom i obrazovanje - poručio je Nenad Marinković, nekadašnji fudbaler Partizana i osnivač fondacije. 

 

 

Bivši mladi reprezentativac naše zemlje ima jasnu viziju i cilj kako da pomogne najmlađima.

- Akcija “Zapis zajedništva” je jedna od modela rada fondacije, koja uz tim stručnjaka pruža mogućnost da svako dete kroz "karavane" proba sport koji voli i da ujedno učestvuje na interaktivnim radionicama koje u cilju imaju da pospešuju pozitivne društvene norme i da utiču kako na sportko, tako i na zdravstveno stanje i obrazovanje u školskom uzrastu, odnosno na decu od prvog do osmog razreda osnovne skole. Cilj akcije je da javnosti pošaljemo poruku i apel za ono što je potrebno našem društvu, pogotovo za naš narod na Kosovu i Metohiji. Voleo bih da pozivam sve društveno odgovorne kompanije da se odazovu akciji fondacije - rekao je Nenad Marinković.

 

Foto: Privatna arhiva

 

 

Škola fudbala Zmajevi FK Polet iz Lapljeg sela broji oko 130 članova, a u Beograd je došlo njih 50 uzrasta od 7 do 10 godina. 

Škola postoji 15 godina i jedna je od najvećih na Kosovu i Metohiji. Pohađaju je deca iz Lapljeg sela, Ugljara, Preoca i  Starog Gracka. Učestvuju na velikom broju turnira i prijateljskih utakmica širom Srbije, a nekoliko puta su bili gosti u Banja Luci.

Nažalost, uskraćeni su da imaju ligu u selekcijama pionira, kadeta i omladinaca, jer to zahteva putovanja van teritorije u kojoj se nalaze, odnosno velike finansijske troškove.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15