• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

05.03.2024

12:41

Otkriveno! Pavlović se dvoumi, evo kada će doneti odluku! Dika sve obelodanio!

Tanjug/AP

Fudbal

Otkriveno! Pavlović se dvoumi, evo kada će doneti odluku! Dika sve obelodanio!

Podeli vest

Konačna odluka o tome da li će se mladi fudbaler Bajerna Aleksandar Pavlović (19) opredeliti za fudbalsku reprezentaciju Srbije ili Nemačke, biće doneta posle Evropskog prvenstva (14. jun -14. jul), kaže Stevan Stojanović, direktor naše A reprezentacije.

Moraće FSS, ali i navijači Srbije još malo da se strpe kada je odluka talentovanog igrača u pitanju.

- Kako nam je rečeno, Aleksandar ne želi da donese odluku u ovom momentu, odnosno ne do završetka Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Apsolutno imamo razumevanje i shvatanje takvog pristupa. Nastavićemo da ga pratimo, bićemo u kontaktu i videćemo šta će biti epilog. Aleksandru želimo mnogo uspeha u nastavku sezone, uz nadu da će od jeseni nositi dres Srbije -  rekao je Stevan Stojanović za sajt FSS.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

 

Stručni štab srpske reprezentacije planirao je da pozove Pavlovića u seniorski tim već za martovske prijateljske utakmice sa Rusijom i Kiprom i to je njegovim roditeljima i njemu rečeno minulog vikenda, ali se tinejdžer nije našao na Piksijevom spisku .

- Vrlo je važno da se naglasi da smo u kontaktu sa Pavlovićem, odnosno njegovim roditeljima već nekoliko meseci. Intezivno smo razgovarali i, kada su obaveze obe strane to dozvolile, dogovoreno je da se vidimo u Minhenu. Pre svega bih želeo da se Aleksandru i njegovim roditeljima zahvalim na razumevanju i izdvojenom vremenu. Razgovor je bio obostrano konstruktivan i direktan. Iskreno verujem da su prepoznali najbolju nameru selektora Dragana Stojkovića i odgovornih ljudi za funkcionisanje A reprezentacije Srbije da Aleksandar na adekvatan način bude priključen najboljoj selekciji naše zemlje. I nema sumnje da ga mi tu vidimo i plan je bio da bude pozvan sada u martu - otkrio je Stojanović.

 

Foto: fss

 

 

 

Nedavno je momak o kojem bruji Evropa u razgovoru za "T-online" istakao da se nada pozivu selektora, ali nije precizirao koje reprezentacije. 

- Videćemo hoće li se to desiti, ne znam još uvek ništa o tome. To je moj san i potrudiću se da se u narednim mečevima za Bajern preporučim selektoru - rekao je Pavlović. 

 

 

Lotar Mateus, nekadašnji trener Partizana i slavni nemački fudbaler, hvalio je nedavno Pavlovića i zamolio selektora Nagelsmana da ga pozove u nacionalni tim. 

- On je sada spreman za nemačku reprezentaciju, može da bude prekasno - rekao je Lotar Mateus. 

Čeka se zvanična odluka fudbalera, ali da je bliži dresu Nemačke potvrdio je ne tako davno i predsednik Bajerna, Herbert Hajner. On je poručio da je Pavlović u dobroj situaciji da dobije debitantski poziv za nacionalni tim te zemlje.

- Srećan sam što se Aleks Pavlović tako dobro razvio. On dobija svoju šansu i koristi je na najbolji mogući način. Igra odlično, miran je na lopti i ima dobru viziju. Ako ovako nastavi, siguran sam da će dobiti šansu u reprezentaciji. Ali, videćemo da li će se to desiti baš pre Evropskog prvenstva - rekao je Hajner za "Skaj" i tako najavio da bi Pavlović uskoro mogao da obuče dres "pancera".

Foto: profimedia

 

 

 

Nedavno je i nekadašnji srpski fudbaler Miroslav Stević, koji godinama živi i radi u Nemačkoj, govorio za Informer o igračima koje je FSS "ukrao" Nemcima, onima koji se još uvek dvoume, ali i onima koji su "ispušteni". Nije želeo da prognozira Stević za koga će se Pavlović odlučiti, ali je svestan situacije.

- Bilo bi korisno da ga imamo, ali kada bih gledao iz prizme njegovog menadžera, naravno da bi za klijenta bilo bolje da igra za Nemačku. Uvek je prednost na tržištu ako neko nastupa za neku od vodećih pet zemamlja u Evropi. Tu su i reklame, brendovi koji žele nekog fudbalera, sigurno će toga biti više za igrače koji igraju za njih nego za Srbiju. Momak ima sve atribute, od mladalačke drskosti do svih fudbalskih kvaliteta. Čim je on uspeo da se izbori za mesto u Bajernu, jednom od tri najbolja kluba na svetu, onda je jasno o kakvom igraču je reč - poručio je Miroslav Stević.

Moraćemo još malo da se strpimo i držimo palčeve da Pavlović krene stopama Nevena Subotića, Lazara Samardžića, Jan Karla Simića i drugih koji su se odlučili za Srbiju, a mogli su da biraju...

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Tehnološka šansa za Srbiju koja se pruža jednom u 100 godina! Moguće je napraviti industriju vrednu 10 milijardi evra u Srbiji
Politika

Tehnološka šansa za Srbiju koja se pruža jednom u 100 godina! Moguće je napraviti industriju vrednu 10 milijardi evra u Srbiji

Srbija trenutno ima jedinstvenu tehnološku šansu koja se pruža jednom u 100 godina – proizvodnja LFP baterija, izjavio je Nemanja Mikać, generalni direktor i osnivač kompanije „ElevenEs“ iz Subotice, za portal Vojvodina uživo. Mi ćemo dokazati da je u Srbiji moguće napraviti industruju vrednu 10 milijardi evra rekao je Mikać u intervjuu za naš portal.

27.07.2024

12:25

Đurić: Ponoš bi đavolu dušu prodao!
Politika

Đurić: Ponoš bi đavolu dušu prodao!

Dezerter Ponoš neprestano vrišti od zavisti što Srbija danas jača, na svim poljima! A hteo bi Ponoš, a ka tom cilju ne zaostaju ni ostali iz tajkunske ekipe lopuža, da našoj Srbiji slome krila! To im je - ideja vodilja! Da bi, po već dobro oprobanom postupku, nastavili da se sa nama i našim vitalnim državnim i nacionalnim interesima igraju, trguju i maste!

27.07.2024

12:21

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne?
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne?

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

"Sram te bilo, ubico!": Haos iza zatvorenih vrata sudnice Centralnog zatvora, roditelji sasuli Blažiću sve u lice
Hronika

"Sram te bilo, ubico!": Haos iza zatvorenih vrata sudnice Centralnog zatvora, roditelji sasuli Blažiću sve u lice

Uroš Blažić iz Dubone kod Mladenovca priznao je krivicu za masakr koji je počinio 4. maja prošle godine. Na pripremnom ročištu u Okružnom zatvoru u Beogradu, Blažić je izjavio da je "ubijao sve te ljude, ali da ne zna šta ga je obuzelo te večeri". Držeći pognutu glavu tokom celog ročišta, Blažić je izazvao burne reakcije ožalošćenih porodica, koje su mu dobacivale reči poput "ubico".

27.07.2024

08:29

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija