• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

06.03.2024

22:57

Kraj! Real se provukao u četvrtfinale, Lajpcig ih ozbiljno namučio! Siti dominirao i prošao! (VIDEO)

EPA

Fudbal

Kraj! Real se provukao u četvrtfinale, Lajpcig ih ozbiljno namučio! Siti dominirao i prošao! (VIDEO)

Podeli vest

Real Madrid se provukao u četvrtfinale! Španski gigant večeras je na svom terenu odigrao nerešeno 1:1 (0:0) sa Lajpcigom u revanš meču osmine finala Lige šampiona, ali se plasirao dalje zahvaljujući pobedi od 1:0 iz prvog susreta. Sa druge strane, Mančester siti je bez problema savladao Kopenhagen sa 3:1.

Ovi timovi su bili favoriti i pre utakmica, a imali su i prednost iz prvih mečeva. Madriđani su u gostima savladali popularne "bikove" sa 1:0, dok je Siti u Danskoj slavio sa 3:1 i večerašnje goste ostavio bez nade da mogu u narednu rundu.

REAL MADRID - LAJPCIG 1:1 (0:0) (kraj)

Strelci: Vinisijus 66 - Orban 68

Madrid

Stadion: Santjago Bernabeu

Kapacitet: 81.000

Sudija: Davide Masa (Italija)

Žuti kartoni: Vinisijus (Real), Šlager, Raum (Lajpcig)

REAL MADRID (4-2-3-1): Lunin - Mendi, Naćo, Ridiger, Karvahal - Kamavinga (od 46. Rodrigo), Čuameni - Kros (od 78. Modrić), Valverde, Belingem (od 85. Hoselu) - Vinisijus.

Trener: Karlo Anćeloti

LAJPCIG (4-4-2): Gulači - Henrihs, Orban, Lukeba, Raum - Haidara (od 90. Kampl), Šlager (od 85. Elmas), Olmo, Simons - Openda (od 77. Poulsen), Šeško (od 85. Baumgartner).

Trener: Marko Roze

 

 

MANČESTER SITI - KOPENHAGEN 3:1 (3:1) (kraj)

Strelci: Akanđi 5, Alvarez 9, Holand 45+3 - Eljunusi 29

Mančester

Stadion: Itihad

Kapacitet: 53.400

Sudija: Espen Eskas (Norveška)

MANČESTER SITI (4-3-3): Ederson - Gvardiol, Akanđi, Dijas (od 68. Stons), Luis - Kovačić, Rodri (od 46. Gomez), Nuneš (od 74. Hamilton) - Alvares, Bob, Holand.

Trener: Pep Gvardiola

KOPENHAGEN (5-3-2): Grabara - Ankersen, Jelert (od 78. Meling), Vavro, Mekena, Diks - Froholt (od 58. Matson), Oskarson (od 68. Kornelijus), Klem (od 68. Hojlund) - Ašuri (od 58. Barđi), Eljunusi.

Trener: Jakub Nestrup

 

 

UŽIVO: 

DRUGO POLUVREME

90+4. minut (Mančester) - Kraj i na "Etihadu", Mančester siti je sa dve pobede po 3:1 prošao u četvrtfinale Lige šampiona.

90+4. minut (Madrid) - ZAVRŠENA JE UTAKMICA U MADRIDU! Real i Lajpcig su odigrali 1:1 u prestonici Španije, a madridski gigant prolazi zahvaljujući pobedi u prvom meču od 1:0.

90+3. minut (Madrid) - Korner za Lajpcig, ali nema šuta ka golu. Spetljali su se gosti. Real ide ka prolasku u četvrtfinale.

90+2. minut (Madrid) - Velika šansa za Lajpcig! Lopta je došla do Danija Olma, on pogađa prečku! Videlo se, ipak, da ta lopta neće u mrežu.

90+1. minut (Madrid) - Korner za Lajpcig, Čuameni reaguje i otklanja opasnost.

87. minut (Madrid) - Bila je to šansa za Rodriga da reši meč. Dugo je vukao loptu, na kraju je Peter Gulači, golman Lajpciga, dobro reagovao.

85. minut (Madrid) - Poslednjih desetak minuta na "Santjago Bernabeuu". Uveo je Marko Roze dva nova napadača, Baumgartnera i Poulsena. Pokušaće na svežinu da dođe do vođstva od 2:1, koje bi ekipi omogućilo produžetak.

Foto: EPA

 

 

82. minut (Madrid) - Velika šansa za Vilija Orbana! Četvrti put došao je do lopte nakon prekida i tukao glavom, malo pored gola. Velika sreća za Real.

81. minut (Madrid) - Mora se priznati da su sudije progledale kroz prste Vinisijusu pre nekoliko minuta. Ovo je bio čist crveni karton.

 

 

80. minut (Madrid) - Pokušava Henriks, brani Lunjin.

68. minut (Madrid) - ŠOK U MADRIDU! Vili Orban, kapiten Lajpciga, najbolje se snašao u šesnaestercu domaćih i ponovo je neizvesno. Mađarski fudbaler izjednačio je na 1:1.

 

 

66. minut (Madrid) - VODI REAL! Strelac je Vinisijus Žunior! Malo je potrebno bilo Madriđanima da dođu u vođstvo. Čini se da je sada sve rešeno! Belingem je uposlio brazilskog napadača, on dokazao da je u ovom momentu jedan od najboljih igrača današnjice. Vodi Real 1:0!

 

 

60. minut (Madrid) - Previsoka lopta za Opendu, ali Belgijanac je non-stop pretnja za Madriđane.

56. minut (Madrid) - Sudija Masa konsultovao se sa VAR sobom vezano za situaciju kada je Vinisijus odgurnuo Orbana. Iz Lajpciga su tražili crveni karton, ali arbitri smatraju da je prekršaj bio za žuti.

49. minut (Madrid) - Još jedna prilika za Lajpcig. Pokušao je Dani Olmo, pogađa živi zid. Prethodno je Openda prošao golmana Lunjina, ali je Realov čuvar mreže stigao da otme loptu iz nogu Opendi.

Foto: EPA

 

 

46. minut - Počinju druga poluvremena u Madridu i Mančesteru. Karlo Anćeloti izvršio je izmenu, umesto Eduarda Kamavinge na terenu je Rodrigo.

PRVO POLUVREME

45+3. minut (Mančester) - Kraj prvog poluvremena i u Mančesteru. Znatno zanimljiviji meč nego u Madridu, ali ovde je već poznato ko će dalje. Na "Santjago Bernabeu", sa druge strane, jedan gol menja mnogo toga.

45+3. minut - Holand pogađa, vodi Siti 3:1! Nakon Alvareza i Akanđija, u strelce se upisao i najbolji fudbaler Mančester sitija, Erling Holand.

 

 

45. minut (Madrid) - Kraj prvog poluvremena u Madridu. Očajan fudbal, Real vrlo loš.

43. minut (Madrid) - Au, kakva šansa za Lajpcig! Openda je ponovo probao, ali pogađa spoljni deo mreže. Pojačavaju se zvižduci igračima Reala.

40. minut (Madrid) - Zvižde navijači Reala gostima iz Nemačke, ali i svojim igračima. Ovo je definitivno jedno od najlošijih poluvremena slavnog kluba u ovoj sezoni u Ligi šampiona.

29. minut (Mančester) - Ne predaje se Kopenhagen! Mohamed Eljunusi pogađa i smanjuje na 2:1!

Foto: EPA

 

 

28. minut (Mančester) - Siti ima već pet šuteva ka golu Kopenhagena, čiji igrači će biti srećni ako ne dožive pravu rezultatsku katastrofu u ovom meču. Ovako je Hulijan Alvarez postigao drugi gol na meču.

 

 

20. minut (Madrid) - Žuti karton dobija fudbaler Lajpciga Ksaver Šlager, zbog faula nad Vinisijusom.

Foto: EPA

 

 

16. minut (Madrid) - Još jedan promašaj Opende! Prošao je Belgijanac po levoj strani i tukao u dalji ugao, ali pored gola. Mnogo je opasan Lajpcig na startu meča!

13. minut (Madrid) - Obrukao se Lois Openda! Napadač Lajpciga mogao je da donese prednost svojoj ekipi, ali loše je zahvatio loptu. Bila je to dobra šansa za goste, ali su je prokockali.

9. minut (Mančester) - Već je 2:0 za Siti! Strelac je Hulijan Alvarez. Preti totalna katastrofa Kopenhagenu. Loptu je početnički ispustio golman gostiju Kamil Grabara.

5. minut (Mančester) - Siti već vodi! Strelac je Manuel Akanđi! Odlično ga je uposlio Hulijan Alvarez, a reprezentativac Švajcarske zakucao je loptu u mrežu. Biće ovo teško veče za Kopenhagen!

 

 

4. minut (Madrid) - Bolje je Lajpcig otvorio meč, više je na polovini Reala. Zasad bez nekih velikih šansi.

 21.00 - Počele su utakmice u Madridu i Mančesteru. 

 

PRE MEČA: 

20.55 - Već smo spomenuli da su plasman u četvrtfinale već izborili Bajern i PSŽ, a večeras će to pokušati da urade Real Madrid i Mančester siti. Ostali parovi i rezultati su Porto - Arsenal (1:0), Inter - Atletiko Madrid (1:0), Napoli - Barselona (1:1) i PSV - Dortmund (1:1). Ti mečevi su na programu naredne nedelje.

 

 

20.45 - Što se tiče meča u Mančesteru, to bi trebalo da bude formalnost za Siti. Sa druge strane, Lajpcig će pokušati da iznenadi Real i revanšira im se za poraz u prvom meču. Podsetimo, taj okršaj obilovao je kontroverzama, pošto još uvek nije razjašnjeno zbog čega je poništen gol Benjamina Šeška u uvodnim minutima meča. Taj duel sudio je bosanski arbitar Irfan Peljto.

20.30 - Poznati su sastavi. Pep Gvardiola odlučio je da na klupi ostavi Kevina De Brujnea, Fila Fodena i Bernarda Silvu. Sa druge strane, Karlo Anćeloti je na klupi ostavio Rodriga, ali izveo je sastav u nešto defanzivnijoj varijanti, sa Vinisijusom kao najisturenijim fudbalerom.

 

 

20.10 - Sinoć su odigrane dve utakmice Lige šampiona i poznato je koje dve ekipe su prve otišle u četvrtfinale elitnog takmičenja. U pitanju su minhenski Bajern, koji je savladao Lacio sa 3:0 i PSŽ, koji je pobedom nad Sosijedadom potvrdio plasman među osam najboljih.

20.00 - Dobrodošli na naš blog posvećen večerašnjim utakmicama Lige šampiona. Na programu su mečevi Real Madrid - Lajpcig i Mančester siti - Kopenhagen.

 

Cup tree provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija