• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

08.03.2024

14:22

Oglasio se Svilarov otac! Sin odustao od Srbije, a on poručio ovo!

EPA Images

Fudbal

Oglasio se Svilarov otac! Sin odustao od Srbije, a on poručio ovo!

Podeli vest

Prema saznanjima Informera, golman Rome Mile Svilar (24) ne želi više da nastupa za fudbalsku reprezentaciju Srbije, a nakon šokantne vesti oglasio se i Ratko Svilar, njegov otac.

Izenanđen je bio stariji Svilar saznanjima Informera i tvrdi da nije znao da mu je naslednik doneo odluku da "odjavi" Srbiju.

- Trenutno sam u Rimu, došao sam da gledam utakmicu. Koliko znam Mile je sinoć dao nekoliko intervjua, ali tu nije bilo reči o reprezentaciji. Jutros je otišao na trening oporavka, ima neku malu povredu koju vuče već tri, četiri nedelje. Ako se pojavila informacija da je neko iz Rome obavestio ljude iz Saveza onda je to verovatno tačno, ali u ovom trenutku ja ne mogu da kažem više od toga. Kad dođe kući sa treninga i popričamo onda ću imati više informacija - rekao je Ratko Svilar za Kurir.

 

Foto: Starsportphoto

Mile Svilar i Predrag Rajković

 

Nekadašnji slavni golman Vojvodine i Antverpena, istakao je da je sina vaspitavao da brani za reprezentaciju Srbije, ali nije u potpunosti mogao da utiče na njega.

- Mileta sam oduvek ubeđivao da treba da prihvati poziv Srbije i da igra za nas. Međutim, on je rođen u Belgiji, igrao je sa većinom tih momaka koji sada igraju za reprezentaciju Belgije u mlađim selekcijama. Ja znam da je njemu najvažnije da brani za svoj klub, to mu je primarno, ali zaista ne znam šta se jutros dešavalo", rekao je nekadašnji golman i dodao: "Mile nije bio nezadovoljan u reprezentaciji, znam da je bio nezadovoljan u Benfici kad nije branio. Ali to je jednostavno odluka trenera i nikad se nije mešao u to, njegovo je da samo još bolje trenira. I ja sam bio golman i znam da kad me stavi na klupu to je to, može on meni da objasni i obrazloži svoju odluku, ali ja se u to nisam mešao. Ja sam branio za reprezentaciju i smatrao sam da treba mnogo više da branim, ali kad je takva odluka trenera šta da radim. Igrač može da se buni koliko hoće, ali uvek je odluka na kraju na treneru. Da sam ja trener meni bi Mile odigrao već 150 utakmica za ne znam koji prvi tim.

Foto: Starsportphoto

Posle Dmitrovića, Srbiju odjvaio i Svilar

 

 

Ratko Svilar tvrdi da se Mile nikada nije ljutio na odluke selektora Dragana Stojkovića, jer zbog jake konkurencije nije imao prostora da brani -i nastupio je na samo jednom prijateljskom meču. Protiv Katara je branio 45 minuta i zbog toga može da promeni selekciju.

 

Foto: profimedia

Ratko Svilar

 

 

- On je zaista objektivan i dok nije počeo da brani za Romu niko ga nije ni jurio. Nije se ni ljutio niti mu je bilo krivo kada ga Piksi nije pozivao za reprezentaciju, jer je i sam rekao da ako ne brani za Romu da ne može da brani za reprezentaciju. Srbija ima stvarno odlične golmane. Vanja brani u Torinu, Rajković isto odlično u Španiji i sad ovaj mali Đorđe Petrović u Čelsiju je zaista sjajan. Nikada nije bio ljut, čak je i opravdavao postupke selektora da ga ne pozove, jer nije branio u klubu. Šta god da odluči to je njegova odluka, on je mlad, ima 24 godine. Ja sam uvek želeo da igra za Srbiju i da on bude prvi golman. Ali dobro, to je život, nekad ide, nekad ne ide - zaključio je bivši golman Jugoslavije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

EKSKLUZIVNO! Svilar odjavio Piksija: Neće više da brani za Srbiju!
Fudbal

EKSKLUZIVNO! Svilar odjavio Piksija: Neće više da brani za Srbiju!

Golman Mile Svilar (24) ne želi više da nastupa za fudbalsku reprezentaciju Srbije, saznaje Informer. On je preko direktora Rome poručio čelnicima Fudbalskog saveza Srbije da ne želi da dođe na naredno okupljanje i da hoće da iskoristi FIFA pravila i promeni reprezentaciju.

08.03.2024

10:13

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija