• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

10.03.2024

15:17

Ko će osvojiti titulu u fudbalu u Srbiji? (ANKETA)

Starsportphoto, ATA Images

Fudbal

Ko će osvojiti titulu u fudbalu u Srbiji? (ANKETA)

Podeli vest

Fudbalsko prvenstvo u Srbiji nakon 172. "večitog derbija" postalo je još zanimljivije nego što je bilo i sada već i Crvena zvezda i Partizan veruju da će se baš oni radovati u maju. Uvek se postavlja pitanje i može li konačno neko treći da zapreti večitima.

Godine su prošle od kada je fudbalsko prvenstvo u Srbiji bilo interesantno kao sada. To je zapravo bilo 2017. godine, kada je maltene do pred kraj delovalo da će Crvena zvezda biti šampion, a onda ju je u finišu pretekao Partizan, koji je strpljivo čekao njen kiks.

Bilo je neizvesno i pre dve godine, kada je u februaru ekipa sa "Marakane" na svom stadionu dočekala Partizan, koji je u tom momentu imao pet bodova prednosti. Međutim, golovima Kataija i Ohija, domaćin je slavio i smanjio zaostatak na dva boda. Nije dugo prošlo, a situacija se preokrenula u korist Zvezde. I uopšte, valjda nošena samopouzdanjem i činjenicom da godinama osvaja titule i da niko nije bio više nikad ni blizu da je ugrozi, Zvezda je uvek odavala utisak kluba koji zna šta hoće, a to je da bude šampion na kraju sezone.

Foto: Tanjug/AP

Detalj sa 172. "večitog derbija"

Sa druge strane, iz Partizana su svih ovih godina bili umereni. Ponekad čak iritirajuće umereni, kao da se plaše da kažu da hoće da osvoje titulu. Pokušao je svojevremeno Aleksandar Stanojević da vrati taj duh u tim, ali nije naišao na podršku čak ni ljudi iz kluba. Izvrgnut je ruglu i digao je ruke od srpskog fudbala.

A onda je u Partizan stigao Igor Duljaj. Čovek koji se ne plaši da kaže da hoće da osvoji titulu i tako priprema i igrače. Ono što fali kako timu, tako i njemu u kvalitetu ili znanju, nadomešćuje mentalnom snagom. I kao takav je, sa timom objektivno slabijim od Zvezdinog, posle dva derbija i 13 kola pre kraja takmičenja - prvi na tabeli sa bodom prednosti. I tu namerava i da ostane.

Foto: Tanjug/AP

Derbi završen bez pobednika (2:2)

Opet, deluje kao paralelna stvarnost da Crvena zvezda ne bude šampion. Navikli su navijači crveno-belih da se titula u maju proslavlja na "Marakani". Uz to, Zvezda ima najskuplji tim u istoriji, vratila je trenera Vladana Milojevića koji zna kako se osvajaju trofeji i ima pred sobom još jedan derbi i mogućnost da preuzme prvo mesto.

Ostalo je još šest kola do plej-ofa. Onaj ko bude prvi tada, imaće prednost domaće terena u derbiju, i lakši raspored kad je reč o ostalim mečevima kod kuće i na strani. U košarci navijači u šali kažu da onaj ko je prvi ima "prednost atmosfere linča". U fudbalu nije u toj meri izraženo, ali naravno da svako više voli da igra na svom stadionu, pred svojim navijačima, nego da gostuje. Ono što je izvesno, jeste da navijače očekuje fantastična borba za svaku loptu, svaki pas, svaki gol, svaki bod, svaku pobedu i na kraju i za prvo mesto. Poslastica za ljubitelje fudbala.

Anketa




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija