• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

14.03.2024

23:38

Ludnica u Bačkoj Topoli! Olimpijakos režirao čudo i surovo kaznio kukavičluk Makabija! Forutinis odveo crveno-bele u četvrtfinale (VIDEO)

EPA

Fudbal

Ludnica u Bačkoj Topoli! Olimpijakos režirao čudo i surovo kaznio kukavičluk Makabija! Forutinis odveo crveno-bele u četvrtfinale (VIDEO)

Podeli vest

Velikan iz Pireja nadoknadio tri gola minusa iz prvog meča i na gostujućem terenu, uz spektakularan gol Ajuba El Kabija, eliminisao Makabi Tel-Aviv.

Prežaljen je bio Olimpijakos nakon ubedljivog poraza u prvom meču osmine finala Lige konferencija. Makabi Tel-Aviv iskoristio je sve greške crveno-belih i u Pireju slavio sa 4:1 zbog čega su šanse za plasman u narednu fazu takmičenja za četu Hosea Luisa Mendilibara svedene na minimum. 

Ruku na srce, sa Olimpijakosom se ove sezone nikada ne zna na čemu ste, a koliko je aktuelna takmičarska godina luda za crveno-bele potvrđeno je večeras u Bačkoj Topoli. Makabi je na stadionu TSC-a dočekao grčkog velikana u nameri da plasman u četvrtfinale overi rutinski. Ipak, utakmica koju je pratilo nekoliko stotina navijača na severu Srbije pretvorila se u pravi spektakl zahvaljujući momcima u crveno-belim dresovima koji su na kraju Izraelcima naneli najteži poraz u istoriji i slavili sa 6:1 (3:0). 

Olimpijakos je posle samo deset minuta poveo golom Danijela Podensea, Portugalac je pokazao magiju koju poseduje, ali koju, nažalost, retko koristi i matirao Mišpatija. Raspalilo je to crveno-bele koji su u 36. minutu duplirali prednost golom Kostasa Fortunisa. 

Foto: EPAIMAGES

 

Kada je glavni arbitar pokazao da će se u prvom poluvremenu igrati još četiri minuta delovalo je da se Olimpijakos zadovoljio trenutnom prednošću i da žele na odmor, ali... Nije bilo tako. Golman Kostas Colakis otvorio je kontru, uposlio Podensea, a ofanzivac crveno-belih perfektnim centaršutom kao na tacni poslužio Ajuba El Kabija za ogromnih 3:0. 

I taman kada se činilo da su crveno-beli u psihološkoj prednosti - šok. Panos Retsos još jednom je iskazao svoju nesigurnost i bez potrebe srušio Kaničovskog, a glavni arbitar odmah je pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Erhan Zahavi i vratio prednost na stranu izraelskog velikana. 

 

 

Ipak, kratko je trajala radost Makabija u Bačkoj Topoli, desetak minuta kasnije - Ajub El Kabi postigao je gol sezone! Marokanac je sačekao nezgodan centaršut na šest-sedam metara od gola i makazicama loptu prosledio u mrežu "domaćina". Ponovo smo bili na početku... 

Nije Olimpijakos uspeo do kraja da postigne peti gol, ali zato jeste samo sto sekundi nakon što je počeo prvi produžetak. Ponovo je centralna figura bio Kostas Fortunis, kapiten je poslao oštar centaršut u peterac, nakon rikošeta lopta je sela na nogu Stevanu Jovetiću koji je zakucao u mrežu i potvrdio čudo crveno-belih u Bačkoj Topoli! 

Da poraz Makabija bude ubedljivij potrudio se tandem rezervista, Jorgos Masuras povukao je kontru, proigrao vremešnog napadača Jusefa El Arabija, a drugi Marokanac u navali crveno-belih dotukao je Izraelce. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija