• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.Č.

15.03.2024

13:32

Srpski derbi u Ligi Evrope! Udariće Jović na Svilara!

EPA Images

Fudbal

Srpski derbi u Ligi Evrope! Udariće Jović na Svilara!

Podeli vest

Nakon žreba četvrtfinala Lige šampiona, koji nam je doneo nekoliko spektakularnih duela, u 13 časova je u Nionu određeno ko će se sastati u završnici Lige Evrope! S obzirom na to da je žreb bio otvoren, bilo je moguće da se sastanu timovi iz iste zemlje i upravo to se dogodilo. Kao prvi, izvučen je par Milan - Roma!

Ništa manje uzbudljivo neće biti ni u dvomeču između Liverpula i Atalante, odnosno Bajer Leverkuzena i Vest Hema. Na papiru najmanje atraktivan je duel između Benfike i Olimpik Marseja, ali nema sumnje da će i tu biti itekako vatreno!

 

 

Domaćim ljubiteljima fudbala svakako će najinteresantniji biti okršaj između Milana i Rome. Luka Jović je odigrao nekoliko odličnih utakmica za "rosonere" u Ligi Evrope, a sada će napadač reprezentacije Srbije imati direktan okršaj sa Miletom Svilarom. Romin čuvar mreže ustalio se na golu "vučice" nakon što je Danijele De Rosi na klupi nasledio Žozea Murinja, a upravo u Evropi je blistao kada je bio najzaslužniji za eliminaciju Fejenorda u preliminarnoj rundi. Nedavno je odbio da nastupa za reprezentaciju Srbije, međutim nema sumnje da će ovaj duel pomno pratiti i selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi.

Foto: EPA Images

Svilar brani penal protiv Fejenorda

Poznati su i potencijalni polufinalni parovi - pobednik "italijanskog derbija" ide na boljeg iz dvomeča Bajer Leverkuzen - Vest Hem, dok će uspešniji u okršaju između Benfike i Olimpik Marseja za mesto u finalu igrati protiv pobednika četvrtfinalnog para u kojem se sastaju Liverpul i Atalanta. Četvrtfinalni mečevi biće odigrani 11. odnosno 18. aprila. Prve utakmice polufinala na programu su 2. maja, a revanš susreti igraju se 9. maja. Veliko finale u Dablinu zakazano je za 22. maj.

Foto: EPA Images

Fernando Ljorente izvlači kuglicu sa imenom Milana

Podsećamo, sva tri evropska klupska takmičenja igraju se poslednji put u starom formatu. Od naredne sezone, broj klubova kao i broj utakmica biće povećan, a novina je i to sa se ukidaju grupe. Klub koji osvoji Ligu Evrope naredne sezone, automatski će (kao i do sada) obezbediti učešće u Lige šampiona za sezonu 2024/25.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17