• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

15.03.2024

21:28

Skandal oko zvezde Reala! Selektor Španije kaže da ga je pozvao, ali ga dokazi demantuju!

EPAIMAGES

Fudbal

Skandal oko zvezde Reala! Selektor Španije kaže da ga je pozvao, ali ga dokazi demantuju!

Podeli vest

Luis De la Fuente kaže da je Dijaza pozvao 8. marta, a da je ovaj već dogovorio nastup za Maroko. Odmah stigao demanti u kom se navodi da je on dan kasnije pisao molbu u sedište FIFA.

Veliko iznenađenje bila je odluka Braima Dijaza da promeni reprezentaciju i umesto dresa Španije zaigra za Maroko. As Real Madrida jedan je od najboljih u sastavu Karla Ančelotija ove sezone, mnogi su ga videli kao deo ekipe koji će voditi "furiju" na Evropskom prvenstvu, ali je nekadašnji fudbaler Milana rešio da zaigra za afričku selekciju.

Nadao se Dijaz pozivu Španije, ali on nikada nije stigao. Ofanzivac je iskoristio svoje pravo i nakon dozvole FIFA rešio da u budućnosti brani boje Maroka odakle njegova porodica vuče korene. 

Izazvalo je to brojne reakcije, a Dijaz je bio glavna tema i na konferenciji za medije nakon što je selektor Španije - Luis De la Fuente, objavio spisak igrača na koje računa za prijateljske mečeve protiv Kolumbije i Brazila. Iskusni stručnjak otkrio je da je Dijaz bio pozvan za martovske akcije, ali da je pre toga odlučio da izabere Maroko. 

- Nije mogao da bude pozvan jer je više voleo Maroko. Kada fudbaler želi da bude tu, on je tu... Želim mu sve najbolje i zahvalan sam mu. Izuzetno ga cenim i to sam mu pokazao - rekao je De la Fuente. 

Navodno, direktor reprezentacije Španije kontaktirao je Dijazova 8. marta, ali je dobio odgovor od advokata da je fudbaler Real Madrida već rešio da nastupa za Maroko. Nije se Dijazu svidelo to što selektor priča zbog čega je neko iz njegovog okruženja rešio da demantuje De la Fuentea. 

Foto: EPAIMAGES

 

Dijazovi zastupnici objavili su dokument koji je sastavljen 9. marta i istog dana poslat u sedište FIFA. U pismu su ih obavestili da je fudbaler Real Madrida zainteresovan da igra za Maroko, a da je pre toga dobio pasoš te zemlje. Dakle, Dijaz je dan kasnije nakon navodnog poziva selektora Španije tek uputio poziv da igra za Maroko. 

- Uvek odlučujem srcem,tako je bilo i ovog puta. Ja sam dečak koji ima snove, jednostavak. Naklonost i projekat koji su mi pokazali u Maroku me je privukao. Odluka je doneta, o tome sada ne vredi razmišljati. Šta bi bilo kad … neće promeniti ništa. Nisam doneo odluku razmišljajući o tome da li me je Luis De la Fuente pozvao ili ne - rekao je Braim Dijaz pre dva dana nakon što je objavljeno da je prihvatio poziv selektora Maroka - Valida Regragija. 

Podsećamo, Braim Dijaz već je debitovao u dresu Španije 2021. godine protiv Litvanije. Prema pravilima FIFA, on je imao pravo da promeni reprezentaciju zbog samo jednog nastupa, ali kada debituje za Maroko više neće imati mogućnost da se vrati u tabor "furije". Budući na sva dešavanja - to se ne bi ni dogodilo...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija