• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.R.

20.03.2024

10:26

Piksi, vidiš li ovo? Dive mu se Novak i Divac, a on razvaljuje u Americi! Morao sam da parkiram auto kada me je pozvao...

profimedia

Fudbal

Piksi, vidiš li ovo? Dive mu se Novak i Divac, a on razvaljuje u Americi! Morao sam da parkiram auto kada me je pozvao...

Podeli vest

Morao sam da parkiram automobil kada me je pozvao Vlade Divac da mi kaže da Novak Đoković želi da me gleda - poručio je Dejan Joveljić (24), fudbaler Los Anđeles Galaksija.

U fenomenalnoj formi je srpski napadač Dejan Joveljić! Selektor Srbije Dragan Stojković nije ga uvrstio na spisak za mečeve naše selekecije sa Rusijom i Kiprom, ali se mladi igrač ozbiljno nameće stručnom štabu.

Nekadašnji napadač Crvene zvezde i Ajntrahta postigao je na startu američke MLS lige četiri gola za LA Galaksi i izjednačen je na vrhu liste strelaca sa proslavljenim urugvajskim asom Luisom Suarezom. 

 

Foto: LA Galaksi

 

 

Uvek je bio skroman, nikada se nije razmetao izjavama i vrlo retko je pričao za medije, ali sada je progovorio za zvanični sajt lige. Amerikancima je bilo mnogo zanimljivo jer je viđen u društvu Novaka Đokovića i Vlada Divca, dve sportske gromade.

Da, pozvao me je Vlade i znao sam da on dolazi na utakmicu jer je to organizovao nekoliko dana ranije. Ali on je rekao: 'Hej, Deki, jedan poseban momak je u gradu, hoće da pogleda utakmicu.' Pitao sam: 'Ko je taj što hoće na meč?' I onda je on rekao Novak Đoković! Bio sam u šoku,morao sam da parkiram automobil -  otkrio je Joveljić.

 

Foto: Tanjug

 

 

 

I to nije bilo sve! Osim što je upoznao najboljeg tenisera svih vremena, igrao je protiv Lionela Mesija i uspeo na tom meču da postigne gol!

- Bio je to sjajan osećaj. Nisam imao mnogo specijalnih želja u životu, ali jedna je bila da upoznam Đokovića i da pričam sa njim. A on je došao da gleda moju utakmicu, na našem stadionu i da gleda LA Galaksi!

Tamošnje novinare je zanimalo kako to da Srbija ima Novaka Đokovića, Nikolu Jokića i toliko sjajnih sportista.

- Ne znam, treba mi odgovor na to pitanje. Da, mi smo mala zemlja, a mnogo velikih imena, sjajnih sportista imamo. Zaista, zaista neverovatno - rekao je on.

 

Foto: EPAIMAGES

 

 

Ne krije Srbin da mu se Amerikanci dopadaju,

- Sviđaju mi se, jako su druželjubivi i ljubazni. Ako ih pitaš nešto spremni su da pričaju sa tobom 10, 15 minuta oko nekih nepotrebnih osnovnih stvari. To mi se sviđa. Ovde je sve opušteno, ne znam da li je to zbog Los Anđelesa ili su samo ljudi takvi -poručio Dejan Jovevljić.

 

 

 

 

Srbin je istakao da nije veliki dribler, ali da uz Rikija Puđa i dobra krila u Galaksiju ove sezone može da ode preko 10 golova u sezoni. 

- Znate kako, nisam igrač koji će da predribla dva ili tri igrača. Mislim može to da se desi, ali potrebna su mi dobra krila i centašutevi. Neophodne su mi lopte u šesnaestercu, to je moj teren. Ako dobijem dobru asistenciju pogodižu mrežu. Vrlo je jednostavno. Ako igram svaki meč, ako sam zdrav, minimalno ću biti dvocifren, to znači 10 golova ove sezone. Ali nadam se da ću postići mnogo više i da ću asistirrati takođe! Nadam se i utakmicama u reprezentaciji i da ću na kraju uzeti i neke trofeje - jasan je Joveljić.

 

Foto: profimedia

 

 

 

Jasno je kao da  Piksi mora da obrati pažnju na Dejana, ali je nesreća za mladog napadača što ima paklenu konkurenciju! Mora da bude svestan da Dušan Vlahović blista u Juventusu, da je Aleksandar Mitrović brutalan u Saudijskoj Arabiji i da je jedan od ključnjih šrafova u mašineriji nacionalnog tima, dok bi mogao da se nada da će se "ušunjati" ispred Luke Jovića iz Milana i Petra Ratkova iz Salcburga.

Ruku na srce, Dejan Joveljić je najubojitiji špic MLS-a, pa ima prava da se nada da njegove partije neće proći nezapažene.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ratko

pre 1 mesec

PIKSI NIJE NIKAKAV TRENER PRIUCENI KAO I DULJAJ , ZATO I PRIMAMO TOLIKO GOLOVA ......

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija