• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

21.03.2024

21:05

Jubilej Dušana Tadića  u Moskvi, protiv Kipra postaje rekorder Srbije!

Starsportphoto©

Fudbal

Jubilej Dušana Tadića u Moskvi, protiv Kipra postaje rekorder Srbije!

Podeli vest

Kapiten "orlova" upisao 105. nastup za nacionalni tim i izjednačio se sa legendarnim Branislavom Ivanovićem.

Dočekala je Rusija nakon tri godine duel sa jednom evropskom reprezentacijom pošto je u Moskvi odmerila snage sa Srbijom. Bez dileme - veliki dan za tamošnji fudbal, ali i za kapitena "orlova" Dušana Tadića. Iskusni ofanzivac je protiv "zbornaje" stigao do 105. nastupa u dresu naše reprezentacije, a već u utorak bi protiv Kipra mogao da postane i rekorder! 

Dušan Tadić je danas protiv Rusije izjednačio rekord Branislava Ivanovića. Nekadašnji defanzivac Čelsija takođe je 105 puta branio boje reprezentacije Srbije, ali bi kapiten "orlova" i jedan od najvažnijih šrafofa u timu Dragana Stojkovića Piksija mogao da pojača njegov rekord. 

Očekuje se da Tadić već na Kipru u utorak postane igrač sa najviše nastupa, a ukoliko se to ne desi - "orlovima" sledi nastup na Evropskom prvenstvu. Vezista Fenerbahčea će, ukoliko ga posluži zdravlje, predvoditi Srbiju na kontinentalnoj smotri u Nemačkoj. 

Foto: Starsportphoto

 

Tadića očekuje najmanje tri utakmice u grupi, nadamo se i nokaut faza, a potom i kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kanadi, Meksiku i Sjedinjenim Američkim Državama. 

Dušan Tadić je u dresu reprezentacije debitovao 14. decembra 2008. godine kod Radomira Antića na prijateljskom meču protiv Poljske. Nema sumnje da bi imao i više nastupa da nije bilo problema u odnosima sa Radovanom Ćurčićem i Savom Miloševićem kod kojih nije bio nacionalnog tima. 

Iza Ivanovića, od danas i Tadića, na listi igrača sa najviše nastupa su Dejan Stanković sa 103, Savo Milošević je dres Srbije nosio 102 puta, a Aleksandar Kolarov 94. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...
Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...

SAD će poslati još "patriot" projektila Ukrajini i potrošiće šest milijardi dolara za jačanje domaće proizvodnje oružja za podršku Kijevu, pošto administracija Džozefa Bajdena počinje da deli sredstva koja je Kongres odobrio ranije ove nedelje. Ministar odbrane Lojd Ostin, SiKju Braun, šef Združenog generalštaba, saopštili su da će dodatni paket od šest milijardi dolara obezbediti vojnu pomoć od američkih odbrambenih kompanija, što znači da će biti potrebno više vremena da stigne do Ukrajine, ali bi trebalo da ojača njenu odbranu na duže, objašnjava "Fajnenšel tajms".

30.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija