• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.Č.

15.03.2024

14:27

Izvučeni četvrtfinalni parovi Lige konferencija! Tadić protiv crveno-belih, crno-beli putuju u Belgiju!

EPA Images

Fudbal

Izvučeni četvrtfinalni parovi Lige konferencija! Tadić protiv crveno-belih, crno-beli putuju u Belgiju!

Podeli vest

Nakon Lige šampiona i Lige Evrope, saznali smo i četvrtfinalne parove trećeg po kvalitetu evropskog fudbalskog takmičenja! Žreb u Nionu doneo nam je jedan veliki derbi u završnici Lige konferencija, okršaj između Fenerbahčea i Olimpijakosa!

Nema sumnje da kapitena reprezentacije Srbije, Dušana Tadića očekuje pakleno gostovanje u Pireju! Okršaji između turskih i grčkih klubova uvek donose vatrenu atmosferu kako na tribinama, tako i na samom terenu, pa nema razloga da ni ovoga puta ne bude tako! Drugi grčki predstavnik, solunski PAOK za rivala je dobio belgijski Briž. Crno-beli, predvođeni još jednim Srbinom, Andrijom Živkovićem najefikasniji su tim u Ligi konferencija. Nikada do sada sastav sa stadiona "Tumba" nije stigao do polufinala nekog evropskog takmičenja i svakako će biti silno motivisan da to konačno učini.

Jedini preostali predstavnik Engleske, Aston Vila igraće protiv francuskog Lila, dok je Fiorentina izraziti favorit u dvomeču sa češkom Viktorijom iz Plzenja! Poznato je i ko će sa kim igrati u polufinalu. Pobednik duela Fenerbahče - Olimpijakos, za mesto u finalu igraće protiv boljeg iz okršaja u kojem se sastaju Aston Vila i Lil. Ko bude uspešniji u dvomeču između Briža i PAOK-a, sastaće se u polufinalu sa pobednikom četvrtfinalnog para koji čine Fiorentina i Viktorija Plzenj!

Foto: EPA Images

Dušan Tadić u meču protiv belgijskog Uniona

Prve utakmice četvrtfinala na programu su 11. aprila, dok su revanš mečevi zakazani za 18. april. Polufinalni okršaji igraće se 2. i 9. maja. Veliko finale biće odigrano na stadionu atinskog AEK-a 29. maja. Klub koji osvoji Ligu konferencija imaće zagarantovano mesto u Ligi Evrope naredne sezone.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Srpski derbi u Ligi Evrope! Udariće Jović na Svilara!
Fudbal

Srpski derbi u Ligi Evrope! Udariće Jović na Svilara!

Nakon žreba četvrtfinala Lige šampiona, koji nam je doneo nekoliko spektakularnih duela, u 13 časova je u Nionu određeno ko će se sastati u završnici Lige Evrope! S obzirom na to da je žreb bio otvoren, bilo je moguće da se sastanu timovi iz iste zemlje i upravo to se dogodilo. Kao prvi, izvučen je par Milan - Roma!

15.03.2024

13:32

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija