• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.P.

23.03.2024

14:46

Poziv Srbina u Nemačku reprezentaciju je politička odluka! Proslavljeni stručnjak nema dilemu!

Tanjug/AP

Fudbal

Poziv Srbina u Nemačku reprezentaciju je politička odluka! Proslavljeni stručnjak nema dilemu!

Podeli vest

Aleksandar Pavlović je rekao da se nije odlučio da igra protiv Srbije, nego za Nemačku, a moraće da bude bolji od trojice ako uopšte želi da igra, poručio je iskusni srpski stručnjak Dragoslav Stepanović.

Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković nedavno je poručio da talenta Bajerna Aleksandra Pavlovića nismo izgubili, jer ga nismo ni imali, a slično misli i legendarni Dragoslav Stepanović.

Nadali su se srpski navijači i FSS da će mladi vunderkind u ovoj trci izabrati "orlove", ali umesto toga odlučio se za Nemačku i time eliminisao sve šanse da zaigra za naš nacionalni tim.

 

Foto: EPA Images

 

 

 

- Pavlović je rekao da se nije odlučio da igra protiv Srbije nego za Nemačku, što je fenomenalna izjava. Kad neko trenira od sedme godine u Bajernu i pošto je uspeo kapitena Kimiha u reprezentaciji da pomeri na beka u tim godinama, onda je teško poverovati da ne iskoristi šansu da bude reprezentativac nekadašnjeg šampiona sveta i Evrope. Još jedan bitna činjenica je da je Pavlovićeva majka Nemica, a vi znate da majke odlučuju i to neće nikad da se promeni. Pavlović ima budućnost u Bajernu - izjavio je Stepanović za "Sportski žurnal".

 

Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Aleksandar Pavlović

 

Iz Stepijevijih reči možemo zaključiti da je mišljenje oko Pavlovića u Nemačkoj podeljeno, te da mnogi smatraju da je Nagelsman rano uputio poziv mladom fudbaleru. 

- Efenberg je kazao da je za njega politička odluka da se pozove Pavlović u državni tim pre Gorecke sa 57 odigranih utakmica, jer se time selektor štiti da mladić ne ode da igra za Srbiju. Kedira se složio i dodao da je još rano za Pavlovića, jer ne mogu desetak utakmica odigranih za Bajern da obezbede mesto u reprezentacije Nemačke, jer se pozivom štite da ne odluči da igra za Srbiju - dodao je on.

 

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Pavlović

 

Mladi vezista će imati paklenu konkurenciju i Stepanović je svestan da će morati da bude troduplo bolji u odnosu na ostale igrače.

- Pavlović će morati  tamo da bude bolji od trojice ako želi da igra. Bojan Krkić, kome je majka Špankinja, mora da bude primer. Nakon debija za Španiju nigde ga nije bilo, e to može da se dogodi i Pavloviću. Zašto ga selektor Nagelsman nije video kad je bio trener Bajerna? Tad nije bio u protokolu ili je pratio meč sa klupe. Srbija nema igrača na sredini terena, koji daje golove i asistira, kao što je Pavlović. Od sveg srca bih želeo da iskoristi predstojeće mečeve za Nemačku, vidi koliko i šta može i na kraju donese odluku, jer ima prava da promeni selekciju posle tri odigrane utakmice. Važno je istaći da selektor Nagelsman neće moći mnogo da razmišlja o Pavloviću, već o tome kako da sastavi tim, jer ima samo tri provere do početka prvenstva Starog kontinenta - podvukao je Stepi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Ovo su bile dve najveće ljubavi Radmile Živković! Prijatelji i kolege otkrili detalje života legendarne glumice! (VIDEO)
Live TV

Ovo su bile dve najveće ljubavi Radmile Živković! Prijatelji i kolege otkrili detalje života legendarne glumice! (VIDEO)

Glumica Radmila Živković preminula je danas u 72. godini života. Ostavila je brojne uloge u kultnim filmovima i serijama. U specijalnoj emisiji Informer TV glumac Irvan Mensur, sin Velimira Bate Živojinovića, Miljko Živojinović, Ivana Vujić, bivša direktorka Narodnog pozorišta i Molina Udovički Fotez, umetnički direktor drame Narodnog pozorišta.

20.09.2024

21:01

Istinska moć Mosada je nesaglediva! Mitovi o obaveštajnoj službi Izraela uteruju strah u kosti celom stanovništvu! (VIDEO)
Live TV

Istinska moć Mosada je nesaglediva! Mitovi o obaveštajnoj službi Izraela uteruju strah u kosti celom stanovništvu! (VIDEO)

Mosadu je cilj da utera strah u kosti stanovništvu. Trenutno se pola Bliskog istoka ustručava da uključi mobilni telefon, pa čak i kućne uređaje. U narednih mesec dana treba da se održi nešto što je nazvano "Poslednji test za čovečanstvo" gde će se utvrditi da li je već sada veštačka inteligencija pamentija od ljudi. Rezultate istraživanja nećemo saznati. Na ove teme u emisiji "Otvoreni studio" govorili su ekonomista Bojan Dimitrijević, Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost i istoričar Goran Šarić.

20.09.2024

20:18

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Miljenica publike prve sezone Masteršefa otkriva za Informer zašto nikada više ne bi učestvovala u takmičenju i šta neće biti na meniju u njenom restoranu
Srbija

Miljenica publike prve sezone Masteršefa otkriva za Informer zašto nikada više ne bi učestvovala u takmičenju i šta neće biti na meniju u njenom restoranu

Ljubitelji kulinarstva u Srbiji sigurno znaju ko je Anamaria Babičković. Za one koji nisu pratili prvu sezonu tv serijala Masteršef, takmičenje kuvara amatera pred kamerama i pod budnim okom profesionalnog žirija, ova mlada Subotičanka osvojila je drugo mesto. Ali ceo rodni grad, a moguće i veći deo Srbije, smatra je pobednicom!

20.09.2024

18:18