• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

24.03.2024

06:20

Na današnji dan: Piksi pobedom poveo "orlove" ka Kataru

Miloš Rafailović

Fudbal

Na današnji dan: Piksi pobedom poveo "orlove" ka Kataru

Podeli vest

Na današnji dan, 24. marta 2021. godine, selektor Srbije Dragn Stojković Piksi debitovao je pobedom, pošto su "orlovi" pobedili Republiku Irsku 3:2 (1:1) u prvom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

Ovom utakmicom Stojković je samouvereno nagovestio da će da ispuni obećanje koje je dao onog dana kad je preuzeo državni tim - da će Srbiju da odvede na Mundijal u Katar.

Utakmica je počela onako kako je prethodni ciklus i završen - neslavno i vođstvom gostiju od 18. minuta pogotkom Alana Brauna. Izjednačio je Dušan Vlahović u 40. minutu. Piksijev džoker bio je Aleksandar Mitrović, koji je ušao sa klupe za rezervne igrače i sa dva gola, u 69. i 75. minutu, doneo preokret "orlovima". Iskoristili su gosti još jednu grepku odbrane srpskih reprezentativaca i u 86. minutu smanjili su na 3:2 preko Džejmsa Kolinsa, ali više od toga nisu mogli. 

Foto: Starsportphoto

Detalj sa utakmice Srbija - Republika Irska

Ova utakmica oslikala je sve onop što je Piksi nosio u sebi i što je i za tako kratko vreme uspeo da prenese na igrače - borbenost, veru u sebe i činjenicu da nema odustajanja ni kada se čini da vam ništa ne ide. U godinama koje su usledile ispostavilo se da je to Stojkovićev metod rada i ključno oružje. I kad je išlo i kad nije išlo, uvek je govorio igračima da veruju. I nakon ove utakmice bio je jako ponosan što se nisu predavali kada su gubili.

- Važna tri boda, uvek je prva utakmica najteža. S obzirom na malo vremena za pripremu, ja sam prezadovoljan zbog želje igrača, iako je bilo poteškoća u prvom poluvremenu. Nisu se predali, verovali su, posle 0:1 su smogli snage i znanja da preokrenu. Mogli smo mirnije da završimo, desila se greška, poklon za njih, pa je postojala mala neizvenost, ali je najvažnije da smo posle 11 godina zabeležili pobedu na početku kvalifikacija - rekao je tada Piksi. 

Foto: Starsportphoto

Mitrović se izjednačio sa Bobekom na listi najboljih strelaca reprezentacije

Zapamtiće dobro ovaj meč i Mitrović, jer mu je drugi pogodak bio 38. za Srbiju, po čemu se izjednačio sa Stjepanom Bobekom na listi najboljih strelaca naše reprenetacije. 

Zanimljiv je bio i Stojkovićev izbor igrača za ovu utakmicu. U tom trenutku više je recimo verovao Vlahoviću, nego Mitroviću.Na golu je bio Marko Dmitrović, koji je u međuvremenu izgubio mesto prvog golmana, a onda se i povukao iz državnog tima. I tada je selektor bio veran formaciji sa trojicom pozadi, pa se uz Nikolu Milenkovića i Strahinju Pavlovića našao Stefan Mitrović. Ispred njih su obitavali Milan Gajić, Saša Lukić, Uroš Račić i Filip Mladenović, dok su napred rukovodili kapiten Dušan Tadić, Vlahović i Filip Đuričić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija