• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

25.03.2024

16:12

Jerohin posle spektakla na "Marakani": Srbi i Rusi su bratski narod

Reuters

Fudbal

Jerohin posle spektakla na "Marakani": Srbi i Rusi su bratski narod

Podeli vest

Srbi i Rusi su bratski narod i to se videlo na prijateljskoj utakmici Crvene zvezde i Zenita (1:0) u Beogradu, poručio je fudbaler kluba iz Sankt Peterburga Aleksandar Jerohin.

Meč je ostao u senci dešavanja na tribinama, gde su glavnu reč vodili navijalči oba kluba. Vijorile su se srpske i ruske zastave, pevale su se srpske i ruske pesme, a navijači su pozdravljali igrače oba kluba. Sudbina je htela da utakmica bude održana samo dan nakon što se u Moskvi desio teriristički napad, u kojem je živote izgubilo oko 150 ljudi.

Foto: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda - Zenit


Prema rečima Jerohina, sve vreme je u Beogradu osećao podršku ruskom narodu usled tragičnih događaja.

- Iako smo bili u Beogradu, bilo je nemoguće držati se dalje od događaja u Moskvi. Još jednom želi da izjavim saučešće i uputim reči podršče ljudima čiji su najmiliji stradali u ovoj tragediji. Atmosfera u Beogradu je bila neverovatna. Podrška sa tribina je bila veoma jaka. Domaći i naši navijači kao jedinstvena celina, ruske i srpske zastave zajedno, Bilo je vrlo upadljivo i bučno. Generalno, utakmica je protekla u atmosferi jedinstva, prijateljstva i sećanja na žrtve. Veliko hvala navijačima Crvene zvezde na onakvom dočeku. Nakon utakmice, igrači oba kluba pošli su ka tribinama da se zahvale, ne samo svojim, već i protivničkim navijačima. Još jednom smo se uverili da su naši narodi bratski, a sve što se dešavalo na stadionu bilo je vrlo inspirativno - rekao je Jerohin.

Nekoliko sati pre meča, ekspedicija Zenita posetila je hram Svetog Save, koji je na fudbalera ostavio jak utisak.

Foto: Starsportphoto©

 


- Pre utakmice bili smo u hramu Svetog Save. Tokom celog putovanja osećao sam veliku podršku. Naši narodi su jedno. Tako je uvek bilo i nadam se da će tako uvek biti u budućnosti - ističe fudbaler.

Crveno-beli su pobedili, mada Zenitu nije priznat gol, koji je, ispostaviće se bio. Sudija Jovan Šegrt mislio je da lopta nije prešla gol liniju. 

- Kao što su mi rekli oni koji su videli taj momenat u ponovljenom snimku, bio je gol. Ipak, sudija je doneo drugačiju odluku. U neliko minuta pogodili smo prečku i stativu. Mogli smo i da pobedimo, ali nije se dalo. Na momente smo igrali dobro i kreirali napade. S druge strane, završnica prvog poluvremena, nije nam baš išla na ruku. Sve u svemu, dobro smo kontrolisali igru. Bilo je šansi, nismo ih realizovali - ocenio je Jerohin.

Krilni fudbaler kaže da će biti potrebno vreme da se oporave od tragedije u Rusiji. 

- Veoma smo zabrinuti zbog ove situacije u Rusiji. Ipak, sport ima tu moć da skrene misli i da ujedini ljude. Moramo da pomognemo jedni drugima - zaključuje Jerohin. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija