• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

26.03.2024

06:40

Na današnji dan: Ubijen generalni sekretar FS Srbije i Crne Gore! Egzekutori nikada nisu pronađeni...

Starsportphoto©

Fudbal

Na današnji dan: Ubijen generalni sekretar FS Srbije i Crne Gore! Egzekutori nikada nisu pronađeni...

Podeli vest

Branko Bulatović ubijen u klasičnoj sačekuši ispred prostorija Saveza na Terazijama.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore - Branko Bulatović ubijen je na današnji dan 26. marta 2004. godine. Istaknuti fudbalski radnik lišen je života na stepeništu ispred prostorija Saveza na Terazijama u klasičnoj "sačekuši", a njegove ubice ni dan danas nisu privedene licu pravde. 

Na Bulatovića je pucano u prepodnevnim časovima, on je nakon atentata hitno prebačen u Urgentni centar, ali je nakon višesatne borbe lekara za njegov život - preminuo. Javnost u Evropi bila je zabrinuta zbog načina na koji je Bulatović lišen života budući da se radilo o profesionalcu koji je peške napustio mesto zločina. 

U mesecima nakon ubistva šuškalo se da je motiv bio novac. Jedan od bliskih prijatelja Branka Bulatovića ispričao je da je generalni sektretar FS Srbije i Crne Gore dobijao preteća pisma, a da je zbog ignorisanja platio glavom. 

Foto: Starsportphoto©

 

Bulatović je rođen 1951. godine u Kolašinu, a fudbalsku karijeru započeo je u podgoričkoj Budućnosti čije je boje branio od 1965. do 1968. godine. Ipak, nakon juniorskih dana odlučio je da se posveti školovanju i diplomirao je 1976. godine na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Prvi fudbalski angažman imao je u Budućnosti gde je bio generalni sekretar od 1981. do 1987. godine nakon čega odlazi u Fudbalski savez Jugoslavije. Kao pravni savetnik radio je do 1991. godine kada preuzima funkciju v.d. generalnog sekretara, a na funkciju je zvanično pristupio 1993. godine. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija