• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

27.03.2024

16:31

Božović: Srbija bi izgubila od Rusije i da Gajić nije dobio crveni

Informer

Fudbal

Božović: Srbija bi izgubila od Rusije i da Gajić nije dobio crveni

Podeli vest

Fudbaleri Srbije izgubili bi od Rusije i da fudbaler Milan Gajić nije isključen, ocenio je trener Nefčija Miodrag Božović.

"Orlovi" su igrali u Moskvi prijateljsku utakmicu sa "baćuškama" i ubedljivo su poraženi (4:0). Tome je doprinela i činjenica da je Gajić isključen u 22. minutu, jer je usled grubog starta dobio crveni karton. Iskusni stručnjak ističe da rezultat ne bi bio mnogo drugačiji ni da je ostalo da se igra 11 na 11. Utisak mu je da izabranici Dragana Stojkovića Piksija nisu pokazivali previše želje za uspehom.

Foto: Starsportphoto

 

- Iskren da budem, Srbija igra veoma slabo u poslednje vreme. Da, isključenje je imalo određenu ulogu, ali i pre toga gosti nisu bili na pristojnom nivou. Što se tiče Rusa, njihova partija me nije iznenadila. Siguran sam i da Gajić nije isključen, Rusija bi pobedila. Možda ne tako ubedljivo... Nisam video da pokazuju neku posebnu želju. Možda je isključenje uticalo na njih - rekao je Božović za ruski "Mač". 

On je prokomentarisao i zbog čega veruje da je njegov kolega iz Krasnodara, Vladimir Ivić, dobio otkaz. Pretpostavlja da je predsednik Krasnodara Sergej Galicki želeo da mu se meša u posao, a Ivić to nije hteo da trpi. 

Foto: Starsportphoto

Miodrag Božović

- Jasno mi je zašto je Ivić smenjen. Galicki stvara ogroman pritisak na trenere i ne da im da rade samostalno, a Vladimir je samostalan trener. Verovatno je došlo do velike svađe između njih dvojice zbog neke Krasnodarove utakmice. Galickom je glava u oblacima, on misli da njegov tim treba da igra lep i napadački fudbal čak i sa omladincima u njemu. To je jednostavno nemoguće - kaže Božović. 

Tokom karijere Božović je vodio mnogobrojne srpske i ruske klubove, s tim da ga navijači sa ovih prostora uglavnom pamte kao trenera Crvene zvezde. Naglašava da nikada za ovo vreme nije dozvolio da mu se predsednik kluba meša u posao i donosi odluke umesto njega. 

- Nikada. Nijedan predsednik ili direktor nije ušao u moju svlačionicu i počeo da me ubeđuje u nešto. Ako bi se to dogodilo, momentalno bih otišao iz kluba. Reagovao bih isto kao Ivić. Ako predsednik ili direktor želi da razgovaramo, naravno da nema problema, ali nećemo to raditi u svlačionici i pred igračima. To je već nešto drugo... Ako to rade, onda znači da žele da unište trenerov autoritet u očima igrača. Takve stvari se rade sa više stila, na primer, sedite na klupu pored trenera - zaključio je Božović. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija