• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

27.03.2024

21:05

Beogradska škola fudbala oštećena u Hrvatskoj! Ređali pobede, a onda im rekli da su eliminisani!

ŠF Gale

Fudbal

Beogradska škola fudbala oštećena u Hrvatskoj! Ređali pobede, a onda im rekli da su eliminisani!

Podeli vest

Škola fudbala "Gale" iz Beograda neće po dobrom pamtiti takmičenje u Umagu, a razlog za to nisu loše partije mališana, već veliki propust organizatora turnira.

Ovogodišnji "Umag trofej" okupio je dosta dečjih timova u dve starosne kategorije. Italijanski klubovi poput Juventusa, Milana i Lacija poslali su svoje selekcije da odmere snage na ovom turniru. U kategoriji do 10 godina bila je čak 64 ekipe. Bili su podeljeni u osam grupa sa po osam učesnika.

Među njima je bila i Škola fudbala "Gale". Na turnir su došli sa devet igrača, tako da su na raspolaganju imali samo dve izmene. Ipak, to nije obezhrabrilo pulene ovog tima. Ostvarili su pet pobeda i jedan poraz, tako da im je bio potreban trijumf u poslednjem kolu grupne faze, kako bi obezbedili osminu finala.

Kao u nekim sjajnim sportskim filmovima,  uspeli sa da naprave preokret protiv Mezolija, tako što su posle prvog poluvremena gubili sa 1:0, a onda su u drugom postigli dva gola i izborili plasman u 16 najboljih učesnika.

Po rečima vlasnika školice i trenera Nenada Gailća, deca su počela da slave, a onda je stiglo veoma neprijatno iznenađenje.  Naime, bugaraskom Nacionalu je poništena pobeda protiv slovenačkog Brava zbog dva crvena kartona. Iako, jedan crveni bio na terenu, a drugi van njega i to ne podleže tom pravilniku, međutim organizatori koji su takođe iz Slovenije su odlučili drugačije. Meč je ponovoljen i tada je slavio Bravo, a to je značilo da Gale ispada sa turnira.

Foto: Printscreen

Prvi rezultat meča između Nacionala i Brava

 

- Deca su slavila, svi smo bili radosni, bilo je tu i roditelja. Bili smo ponosni na ovaj podvig,a onda su nas obavestili da je duel između Brava i Nacionala ponovljen i da naš tim ne ide osminu finala. Deca su počela da plaču, bila su razočarana. Došli smo u Umag kao autsajderi, a onda smo oduševili sve. Bilo je teško gledati te mališane koji su na pošten način napravili podvig, a onda im je rečeno da to što su se borili na terenu i ostvarli pobede uopšte nema vrednost - rekao je Nenad Galić Informer.

Jedan od prisutnih roditelja je advokat po profesiji, odmah je razgovarao sa organizatorima, ipak ni to nije vredelo, čak nisu uspeli da izdejstvuju da im se dostavi zapisnik sa duela. Nisu ponudili čak ni da  ove ekipe odmere snage, pa da bolji prođe dalje. Ipak, posle su priznali grešnu i ponudili utešne nagrade u vidu medalja za fer-plej.

Foto: ŠF Gale

 

 

- Ja sam 26 godina ovom poslu, nikada mi se tako nešto niej desilo. Prvo su grubo prekršeni propisi, a onda su nam ponudili medalje za fer-plej, mi smo to odbili. Ne mogu da opišem koliko je klincima bilo teško, pa kolika je cena dečjeg slomljenog srca, ovo sebi jedan ozbiljan turnir nije smeo da dozvoli - dodaje Galić.

Jedan od roditelja, Nenad Miljković koji je u Umag došao da podrži sina, ističe da niko sebi ne bi smeo da dozvoli da ovako nešto priredi deci. 

- Kakav su to primer dali ovakvim činom, ostvariš toliko pobeda, iako uopšte nisi favorit i onda ti ne priznaju nešto za šta si se trudom izborio. Ovo ne sme da se dešava, svi smo bili u šoku,  nismo mogli da verujemo da se to dogodilo.  Deci je to najteže palo, kako da im objasniš da ne mogu da dobiju ono za šta su se izborili -  kaže Miljković koji se takođe svojevremeno aktivno igrao fudbal.

Ipak, prvi čovek Škole fudbala "Gale" ističe da da će dečaci izaći jači iz ove sitaucije i da će im ovo biti motiv da budu još bolji.

- Ja sam im odmah rekao da ćemo iz ovoga izaći jači i da ova sitaucija ne sme da ih pokoleba. Ovo je samo još jedna prepreka u životu, to su divni i talentovani dečaci, ja verujem u njih. Imali su nesreću da dožive nepravdu u takom malom uzrastu, ali na nama je da nastavimo dalje. Bili smo pravi primer na terenu i svi su nas zbog toga zavoleli. Dobili smo podršku od mnogih timova zbog nepravde koja nam je učinjena - naglasio je on.

Zanimljivo je da su im posle rekli da bi trebalo da igraju razigravanja od 17 od 26 pozicije, ali Nenad Galić za tako nešto nije hteo da čuje, tim se odmah zaputio za Beograd.

- Naravno da nismo želeli da učestvujemo u tome, to ne bi bilo fer.  Odlučili smo da ne tužimo organizatore, ali ovo je priča za koju bi svako trebalo da zna - zaključio je Galić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija