• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

31.03.2024

13:34

Katastrofalne vesti iz Arabije! Mitrović propušta EURO zbog povrede?

Starsportphoto

Fudbal

Katastrofalne vesti iz Arabije! Mitrović propušta EURO zbog povrede?

Podeli vest

Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović (29) u subotu veče doživeo je povredu zadnje lože, zbog čega je zavladala prava panika među navijačima reprezentacije Srbije samo dva i po meseca pre početka Evropskog prvenstva u Nemačkoj!

Napadač saudijskog Al Hilala na meču protiv Al Šababa (4:3) postigao je dva gola, a onda se srušio na teren i morao da izađe iz igre već u 30. minutu. Ispostaviće se da je povredio zadnju ložu, a kasnije se na društvenim mrežama pojavio i zastrašujući snimak, na kojem se vidi kako jedva hoda.

Još uvek nije utvrđeno koji je stepen povrede u pitanju, ali nema sumnje da će nekadašnji napadač Partizana morati na pauzu. U ovom momentu nije moguće reći koliko će njegovo odsustvo trajati, zbog čega raste napetost i tenzija, i u taboru naše reprezentacije, ali i u redovima Al Hilala.

Foto: printscreen

Aleksandar Mitrović izlazi iz igre uz pomoć doktora

 

Prema pisanju portala "Al-Ain" iz Rijada, postoji opasnost da će popularni Mitar možda i na operaciju. To bi zahtevalo dugu pauzu u trajanju od možda čak tri ili četiri meseca, što bi bila prava katastofa za "orlove".

"Ako oštećenje ne bude veliko, oporavak bi mogao da traje od jedne do tri nedelje. Međutim, ukoliko se ispostavi da je oštećenje drugog stepena i da postoji delimično oštećenje, lečenje bi moglo da traje mesec i po dana. Najgori scenario je odsustvo od tri do četiri meseca, ako bude postojala potreba za hirurškom intervencijom", prenosi portal "Al-Ain".

Mitrovićev problem zabrinuo je i čelnike Al Hilala. Poznati doktor Ajman Al Ahmad, stručnjak za lečenje i rehabilitaciju povreda ovog tipa, kaže da je Srbin gotovo sigurno doživeo kidanje mišića i da je najrealnije da van terena bude do mesec i po dana.

- Kod Mitrovića je u pitanju pukotina zadnje lože. Teško da se radi o povredi prvog ili trećeg stepena, pre bih rekao da je drugi stepen. Njegovo odstustvo može da traje do mesec i po dana, a period bi mogao da bude i duži ako je naprsnuće blizu kosti. Ako se požuri sa povratkom na teren, može da postoji ozbiljna opasnost da se povreda vrati i da bude van terena tri meseca. Moguće da se vrati na trening za oko 25 dana, ali profesionalni igrači na teren se vraćaju tek kada bolovi u potpunosti nestanu - poručuje pomenuti doktor za "Saudijska Arabija čenel", a prenosi portal "Elfagr.org".

Rekorder po broju golova za nacionalni tim Srbije (57) igra u fantastičnoj formi u dresu Al Hilala. Ove sezone je u svim takmičenjima postigao 33 gola na 36 utakmica i najzaslužniji je što njegova ekipa drži ubedljivo prvo mesto u tamošnjem prvenstvu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Popović: Nastavićemo da jačamo vladavinu prava!
Politika

Popović: Nastavićemo da jačamo vladavinu prava!

Ministarka pravde Maja Popović istakla je danas da će nastaviti sa jačanjem vladavine prava i povećanjem efikasnosti pravosuđa kako bi građani mogli da zaštite svoja prava u sudskim postupcima u razumnom roku.

30.04.2024

15:42

Dodik: U SBUN će se večeras čuti istina i činjenice!
Politika

Dodik: U SBUN će se večeras čuti istina i činjenice!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović u obraćanju na sednici Saveta bezbednosti UN izneti istinu i činjenice koje ne žele da čuju samo oni koji ruše dejtonsku BiH.

30.04.2024

15:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija