• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

08.04.2024

06:20

Rasplet pred plej-of Superlige! Poznato kad će biti odigran 173. "večiti derbi"

Starsportphoto

Fudbal

Rasplet pred plej-of Superlige! Poznato kad će biti odigran 173. "večiti derbi"

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde su jučerašnjim trijumfom nad Radnikom u Surdulici (2:0) overili prvo mesto pred odlučujući deo sezone.

Crveno-beli su zadržali četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan, koji je sinoć u Humskoj savladao Novi Pazar sa 2:0 i tako produžio neizvesnost u šampionskoj trci.

Ipak, ono što je sigurno pred poslednje, 30. kolo regularnog dela Superlige, to je da će izabranici Vladana Milojevića u doigravanje ući sa prve pozicije, čime je obezbedio domaćinstvo i u 173. "večitom derbiju", ali i protiv trećeplasiranog TSC-a, aktuelnog viceprvaka države.

Novi okršaj komšija zakazan je već za prvo kolo plej-ofa, odnosno za 20. april (subota), na "Marakani". Satnica će biti naknadno određena.

Biće to treći ovosezonski okršaj najvećih rivala. Prvi je, krajem decembra prošle godine, dobio Partizan u Humskoj (2:1), golovima Bibarsa Natha iz jedanaesterca i Mateusa Saldanje, dok je strelac za Zvezdu bio Šerif Ndijaje.

Foto: Starsportphoto

 

Drugi duel, početkom marta, završen je bez pobednika (2:2) na stadionu u Ljutice Bogdana. Poveli su crveno-beli preko Uroša Spajića, preokrenuli su Saldanja i Aldo Kalulu, a konačan rezultat postavio je Ndijaje.

Videćemo ko će više razloga za zadovoljstvo imati za dve nedelje. Ukoliko bodovna razlika na tabeli ostane ovakva kao što je sada (u 30. kolu Zvezda dočekuje Železničar, Partizan gostuje Čukaričkom), jasno je da će domaćinu odgovarati čak i remi, dok će crno-beli morati da idu na sve ili ništa i jure pobedu, kako bi finiš prvenstva učinili neizvesnijim i zanimljivijim.

Foto: Starsportphoto

 

Kada je reč o ostalim timovima, u gornjem delu tabele su sigurni još Vojvodina, kragujevčaki Radnički, Čukarički i Mladost iz Lučana. Ukoliko Napredak danas osvoji makar bod u gostima protiv IMT-a (16.00), onda će i Kruševljani obezbediti osmu poziciju, pošto devetoplasiranom Novom Pazaru trenutno beže tri boda.

Što se tiče plej-auta, odnosno borbe za opstanak u eliti, u tu grupu spadaju niški Radnički, Spartak, Voždovac, IMT, Javor, Železničar i Radnik.

Standings provided by Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija