• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.Č.

15.05.2024

10:48

Gvardiola završio na travi! Ortega kao Martinez! (VIDEO)

EPA Images

Fudbal

Gvardiola završio na travi! Ortega kao Martinez! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Mančester sitija došli su na korak od odbrane šampionskog naslova, pošto su u odloženom meču Premijer lige savladali Totenhem rezultatom 2:0! Ipak, lako je moglo biti drugačije da je Son pri minimalnom vođstvu "građana" iskoristio kolosalnu šansu! Međutim, rezervni golman aktuelnog šampiona Stefan Ortega fantastičnom reakcijom zaustavio je udarac reprezentativca Južne Koreje, a pomenutu situaciju ispratila je i komična reakcija Pepa Gvardiole.

Zaostajao je Mančester siti za vodećim Arsenalom jedan bod uoči poslednjeg kola sezone, ali je imao i utakmicu zaostatka u kojoj je morao da pobedi. Gostovali su "građani" ekipi Totenhema koja je imala svoju računicu - trijumf je ekipu iz severnog Londona ostavljao u trci za četvrtim mestom koje vodi u Ligu šampiona. Poveo je trostruki uzastopni šampion Engleske preko Erlinga Holanda na početku drugog poluvremena. Nedugo zatim, golman Ederson je dobio udarac u glavu pa je Gvardiola odlučio da ne rizikuje zdravlje Brazilca. Izveo ga je iz igre u 69. minutu a šansu umesto njega dobio je Stefan Ortega.

 

 

Ispostavilo se da je Nemac bio junak i da je svojom sjajnom reakcijom u završnici najverovatnije doneo novu titulu svom timu! Ortega je najpre u dve situacije sprečio Dejana Kuluševskog da poravna rezultat, ali to je bila samo najava onoga što je viđeno u samoj završnici susreta! Igrao se 86. minut kada je Akanđi izgubio loptu na svojoj polovini igrališta, Son je imao čistu situaciju jedan na jedan sa protivničkim golmanon, ali je Ortega izrastao u heroja!
 

Najteže je u tim trenucima svakako bilo menadžeru Mančester sitija, Pepu Gvardioli koji je od silnog uzbuđenja nakon intervencije Nemca završio na travi. Po završetku meča španski stručnjak javno je odao priznanje svom golmanu.

- On ovo radi otkako je došao u klub. Već smo ranije videli kakva je klasa od golmana. Izvodi neke neverovatne odbrane i radi to često. Spasao nas je večeras, inače bi Arsenal bio šampion. Ortega je jedan od najboljih golmana koje sam video u životu u situacijama jedan na jedan. Naš trener golmana Ćabi Mankisidor je napravio neverovatnu stvar kada je izabrao da ga dovede - istakao je Gvardiola.

Foto: EPA Images

 

Odbrana Nemca podsetila je na intervenciju Emilijana Martineza u poslednjim sekundama drugog produžetka finala Svetskog prvenstva u Kataru, kada je odbranio udarac Kolo Muanija i omogućio Argentini da se popne na krov sveta. Dramu u severnom Londonu okončao je Erling Holand golom u nadoknadi vremena za konačnih 2:0. Sada Mančester siti u poslednje kolo ulazi sa dva boda prednosti nad Arsenalom. Ukoliko u nedelju 19. maja savladaju Vest Hem na svom stadionu, "građani" će četvrti put uzastopno, a ukupno deseti u svojoj istoriji postati šampioni Engleske.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na čelu države imamo čoveka koji se domaćinski ophodi prema svemu! Postajemo jedan razvojni i društveni epicentar ovog dela sveta! (VIDEO)
Live TV

Na čelu države imamo čoveka koji se domaćinski ophodi prema svemu! Postajemo jedan razvojni i društveni epicentar ovog dela sveta! (VIDEO)

Slobodan Dimitrijević iz Srpsko-ruskog pokreta, Boško Vasiljević, analitičar i Andrijana Arnautović iz Srpske radikalne stranke gostovali su u specijalnom programu Informer TV. Govorili su o današnjem obraćanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom kog je, između ostalog, pričao o eksploataciji litijuma u našoj zemlji.

24.06.2024

21:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija