• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

17.05.2024

19:55

Sad Tuhel ne želi da ostane: Pričali smo, ali odlazim iz Bajerna

EPA

Fudbal

Sad Tuhel ne želi da ostane: Pričali smo, ali odlazim iz Bajerna

Podeli vest

Pregovarao sam sa čelnicima Bajerna, ali nismo se dogovorili, odlazim definitivno, poručio je trener fudbalera Bajerna Tomas Tuhel.

Izgleda da su se rukovodioci u klubu iz Bavarske prešli kada su u februaru objavili da će se rastati sa Tuhelom na kraju sezone. Nezadovoljni rezultataima, procenili su da im je potreban neko bolji. Uspust su se nadali da će skoro svaki trener na svetu jedva dočekati da preuzme klupu Bajerna. 

Foto: Reuters

 

Tu su se prešli, pošto ih je najpre odbio Ćabi Alonso, uz obrazloženje da želi da ostane u Leverkuzenu. Zatim je Julijan Nagelsman rekao da ne želi u Bajern, a posle njega Ralf Rangnik. Kada su shvatili da se krug sužava, probali su iz Bajerna da rzgovaraju sa još nekim sručnjacima, ali svuda su naišli na zatvorena vrata. 

Poslednji čin je bio da opet pričaju sa Tuhelom, iako su celom svetu u februaru objavili da on nije dovoljno dobar za Bajern. Međutim, Tuhel nije bio zainteresovan da ostane.

- Ovo je moja poslednja konferencija u Zabaner štraseu. Bilo je razgovora, ali se nismo dogovorili. Ostaje na snazi odluka iz februara. Naravno da nije lako. Rezultati protiv Lacija, Arsenala i Bajerna su nas ujedinili. Zbog tih utisaka iz poslednjih nedelja smo opet seli za pregovarački sto, ali nismo uspeli da nađemo zajedniki jezik. Neću da otkrivam koji su bili razlozi - rekao je Tuhel. 

Foto: EPA Images

 

On je uverio javnost da transfer politika u klubu nije razlog rastanka. 

- Nije moj stil da napišem ime igrača na papiru i kažem klubu: ‘Dovedite me njega ili odlazim’. To nije bio slučaj ni u Engleskoj. Uvek mi je bio cilj da treniranjem izvučem maksimum iz ekipe, svestan drugih faktora kao što su finansije. Naravno, postoje i drugi načini. Nemam razloga da se žalim. I dalje sam ponosan što smo doveli igrača kao što je Hari Kejn. Toliko sam ga želeo da sam 'zarazio' Braca Salihamidžića tom pričom. Oduvek sam iskreno nastupao u transfer politici i to za mene nikada nije bio problem ovde - objasnio je Nemac. 

Kad je reč o njegovoj zaostavštini u Bajernu, najviše je ponosan na vezistu Aleksandra Pavlovića. 

- Senzacionalan je! Zadovoljstvo je gledati tog momka kada igra. Od prvog treninga smo videli da u njemu ima nešto posebno. Takođe, sjajna je osoba i na svaki trening dolazi nasmejan. Uživao sam gledajući njegov razvoj. Sve oko njega je divno i apsolutno je zaslužio poziv na EP. Igrati centralnog veznog u Bajernu nije nimalo lako. Želim mu svu sreću - zaključio je Tuhel. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija