• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

21.05.2024

06:20

Na današnji dan: Fudbaleri Partizana osvojili Kup Jugoslavije (VIDEO)

FK Partizan

Fudbal

Na današnji dan: Fudbaleri Partizana osvojili Kup Jugoslavije (VIDEO)

Podeli vest

Crno-beli su 21. maja 1992. godine u revanšu na stadionu u Humskoj odigrali 2:2 (0:1) sa Crvenom zvezdom.

S obzirom da je "parni valjak" u prvom meču na "Marakani", sedam dana ranije, slavio sa 1:0 golom Budimira Vujačića, uspeo je pred svojim navijačima da ostane neporažen i tako proslavi osvajanje vrednog trofeja. Uspeh Partizana je dobio još više na težini zbog činjenice da su crveno-beli već overili novu šampionsku titulu, a bili su u tom momentu i aktuelni prvaci Evrope.

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA 2:2 (0:1)

Beograd

Stadion: JNA

Gledalaca: oko 39.370

Sudija: Zoran Petrović (Beograd)

Strelci: Mijatović, Jokanović - Mihajlović, Pančev

PARTIZAN: Omerović, Stanojković, Gudelj, Petrić, Novak, Jokanović, Bogdanović (Miletić), Mijatović, Petrić, Šćepović (Vorkapić), Brnović, Krčmarević.

Trener: Ivica Osim

CRVENA ZVEZDA: Leković, Radinović, Stojkovski (Vasilijević), Jugović, Belodedić, Kristić, Ivić, Bolić, Pančev, Ratković, Mihajlović.

Trener: Vladica Popović

Gosti sa "Marakane" prvi su došli u vođstvo i to preko pokojnog Siniše Mihajlovića, koji je u 37. minutu, u svom stilu, fenomenalno izveo slobodan udarac sa oko 20 metara.

Međutim, u 65. minutu je Predrag Mijatović doneo izjednačenje, kada je maestralno iskoristio centaršut Gorana Bogdanovića sa desne strane, i u padu sa ivice peterca savladao golmana Dragoja Lekovića.

Novu nadu Zvezdi vratio je golgeter Darko Pančev u 71. minutu, pošto je odlično skočio nakon centaršuta Mihajlovića iz kornera i glavom zatresao mrežu.

Ipak, da pehar ipak završi u Humskoj postarao se Slaviša Jokanović. Majstorski je Ljubomir Vorkapić sa desne strane centrirao na drugu stativu, a sjajni vezista je glavom u padu pogodio sa oko šest metara, za ogromnu radost "grobara".

Inače, na klupi crno-belih sedeo je čuveni trener Ivica Osim, koji je ubrzo nakon ovog uspeha podneo ostavku, a ujedno se povukao i sa mesta selektora reprezentacije Jugoslavije, jer je u zemlji počeo građanski rat.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Dodik o velikoj diplomatskoj pobedi: Rezolucija propala na glasanju u UN zahvaljujući delovanju Srbije i Vučića!
Politika

Dodik o velikoj diplomatskoj pobedi: Rezolucija propala na glasanju u UN zahvaljujući delovanju Srbije i Vučića!

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik izjavio je da je rezolucija o Srebrenici propala na glasanju u Generalnoj skupštini UN i da je takvo glasanje rezultat i ogromnog truda i delovanja Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, koji su, kako je istakao, neumorno u nebrojenim kontaktima sa članicama UN ukazivali na jednostranost i netačnost onoga što je bošnjačko-nemačka rezolucija spremila kao osudu srpskog naroda, Srbije i Republike Srpske.

03.06.2024

10:51

Stručnjaci otkrivaju kada je pravo vreme za kupovinu! Evo gde su drva najjeftinija
Društvo

Stručnjaci otkrivaju kada je pravo vreme za kupovinu! Evo gde su drva najjeftinija

Leto još nije počelo, a mnogi već razmišljaju o grejanju sledeće zime. Građani koji se greju na drva i pelet već obilaze stovarišta i kupuju ogrev, budući da je sada jeftiniji. I profesor Branko Glavonjić savetuje da se ne čeka septembar i oktobar, jer nije realno očekivati neki drastičan pad cena u narednom periodu. Branko Glavonjić je rekao da se građanima već od marta, aprila, savetuje da je pravo vreme da počnu sa nabavkom ogreva za sledeću grejnu sezonu. Trend pada cena drvnih goriva se nastavio i u maju

03.06.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Srđan Janković rešio da prekine zavet ćutanja! Svoj iskaz vezano za slučaj male Danke rešio da iznese sutra pred tužiocem!
Hronika

Srđan Janković rešio da prekine zavet ćutanja! Svoj iskaz vezano za slučaj male Danke rešio da iznese sutra pred tužiocem!

Osumnjičeni za ubistvo male Dankke Ilić(2) Srđan Janković iz Luke, koji se dva meseca u zatvoru branio ćutanjem rešio je da progovori i svoj iskaz vezano za ovaj slučaj pred tužiocem iznese sutra 4. juna za kada je zakazano saslušanje u VJT u Zaječaru! koje vodi istragu ,to je potvrdio nvnarima tokomprotekle nedelje i njegov branilac Živadin Bogdanović.

03.06.2024

09:29

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija