• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

25.05.2024

17:23

Rusi saglasni: Stankoviću je lako bilo u Srbiji i Mađarskoj

profimedia

Fudbal

Rusi saglasni: Stankoviću je lako bilo u Srbiji i Mađarskoj

Podeli vest

Treneru Dejanu Stankoviću bilo je lako da osvaja titule u Srbiji i Mađarskoj, hajde da ga vidimo u Spartaku iz Moskve, poručuju bivši igrač i trener Spartaka Dmitrij Aleničev i bivši savetnik predsednika ruske Premijer lige Ilja Gerkus.

Srpski stručnjak radio je u Crvenoj zvezd, gde je osvojio dve titule, zatim u Sampdoriji, gde se borio za opstanak, a onda u Ferencvarošu, gde je bio šampion. Prema rečima Aleničeva, to mu i nije neka preporuka, jer i u Srbiji i u Mađarskoj odabrao je klubove sa kojima nije bilo teško osvojiti titulu. U Spartaku neće biti tako jednostavno. 

Foto: Starsportphoto

 

- Stanković je velika ličnost u fudbalu, posebno kao igrač. Proveo je 16 sezona u Laciju i Interu. Osvojio je sve što se može osvojiti, nema potrebe diskutovati o tome. Kao igrač, Stanković zaslužuje veliko poštovanje, ali o njemu kao treneru ne mogu ništa da kažem. Osvajao je trofeje sa Ferencvarošem i Crvenom zvezdom, ali mislim da u ovim zemljama možete osvojiti šampionat bez mnogo truda. Za Stankovića je u Mađarskoj i Srbiji bilo prilično lako. Teško je reći kako će se stvari odvijati u Spartaku. Ne bih da predviđam, samo želim da ga gledam. I nadam se da će završiti ugovor, jer navijači su već umorni od ostavki - rekao je Aleničev za "Čempionat". 

Prema njegovim rečima, očekivano je bilo da trener bude sa Balkana, jer Balkanci prolaze u Rusiji. 

Foto: Starsportphoto

 

- Rekao sam jednom svojim prijateljima da će Spartak uzeti trenera iz Portugala ili Španije, ali sam istovremeno rekao da bi mogli da se opklade i na trenera sa Balkana. Ivić i Jokanović su već radili u Rusiji, Ilić je došao u Nižnji. Sportski direktor Spartaka je Portugalac Amaral. Mogao je da se kladi na Portugalca ili Španca, ali je izbor pao na Dejana Stankovića - zaključio je Aleničev. 

Sično razmišlja i Gerkus, koji ističe da je iznenađen izborom trenera. 

- Sve je urađeno vrlo pažljivo, vrlo sam iznenađen. Ovo je vrlo zanimljivo rešenje. Pre Spartaka, Stanković je radio u slabijim ligama, videćemo kako će sve funkcionisati - poručio je Gerkus za Metaratings.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija