• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B

28.05.2024

23:41

Kraj dinastije Zidan u Madridu nakon 23 godine!

EPA Images

Fudbal

Kraj dinastije Zidan u Madridu nakon 23 godine!

Podeli vest

Više od dve decenije prošlo je od kako je prvi iz porodice Zidan kročio na "Santijago Bernabeu", od tada sve od 30. juna uvek je makar jedan bio deo "kraljevskog kluba", ali odlaskom Tea i Elijaza - dinastija se završava.

Bio je 9. jul kada je na "Santijago Bernabeu" stadion stigao Zinedin Zidan u rekordnom transferu teškom 77.500.000 evra iz Juventusa. Legendarni Francuz je u narednih pet sezona nosio dres Real Madrida, ali se njegovoj dinastiji u "kraljevskom" klubu nakon 23 godine bliži kraj. 

Nakon dve godine u prvom timu Real Madrida, Zidanovi naslednici - Enco i Luka, zaigrali su za omladinski tim "blankosa". Samo godinu dana nakon penzinisanja - 2006. godine, Zinedin Zidan se vratio na "Santijago Bernabeu gde je obavljao razne uloge. Proslavljeni francuski fudbaler bio je sportski direktor, predsednik menadžemnt tima, trener omaldinskih selekcija i pomoćni trener Karla Anćelotija pre nego što je 2016. godine preuzeo prvu ekipu. 

U međuvremenu - još dva njegova sina Elijaz i Teo, postali su deo Realove omladinske škole. Zinedin je klupu Madriđana napustio 2018. godine, ali se za samo 10 meseci vratio na "Santijago Bernabeu". 

Za sve to vreme - Enco, Luka, Teo i Elijaz, bili su omladinci Real Madrida, ali kako je vreme odmicalo jedan po jedan su napuštali klub. 

Foto: EPAIMAGES

 

Prvi je otišao Enco koji je 2017. godine iz Kastilje pojačao Alaves. Usledile su epizode u Luzani, Majdahondi, Deportivo Alavesu, Almeriji, Rodezu i Fuenlabradi, a od 2023. godine Enco je bez kluba. 

Luka Zidan je boje Real Madrida branio sve do 2020. godine kada je pojačao Rajo Valjekano, nakon dve sezone na "Valjekasu" pojačao je Eibar čiji je član još uvek. 

Elijaz Zidan Real napušta tokom leta kao slobodan igrač i seli se u Real Betis, a slična sudbina očekuje i Tea Zidana koji takođe ostaje bez ugovora 30. juna.

Dakle, nakon 23 pune godine dinastija Zidan se završava u Real Madridu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija