• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

29.05.2024

20:10

KRAJ! Olimpijakos srušio Fiorentinu i osvojio Ligu konferencija! (FOTO/VIDEO)

EPA

Fudbal

KRAJ! Olimpijakos srušio Fiorentinu i osvojio Ligu konferencija! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Olimpijakosa osvojili su Ligu konferencija, pošto su u finalu trećeg po jačini evropskog takmičenja savladali Fiorentinu 1:0 (0:0) nakon produžetaka! Jedini gol na meču postigao je Ajub El Kabi u 116. minutu, kada je pobegao odbrani "viole" i potpisao istorijski pehar za tim iz Pireja!

Meč je odigran na stadionu "Aja Sofija" u Atini, domu fudbalera AEK-a, veću podršku imali su crveno-beli iz Pireja, koji su stigli do prvog evropskog trofeja u klupskoj istoriji. Fiorentina je prošle sezone igrala finale Lige konferencija, gde je poražena od Vest Hema, pa će im ovaj meč na neki način predstavljati popravni. Ipak, taj popravni nisu uspeli da polože!

 

OLIMPIJAKOS - FIORENTINA 1:0 (0:0) (KRAJ)

Grad: Atina.

Stadion: Aja Sofija (OPAP Arena).

Kapacitet: 32.500.

Sudija: Artur Soareš Dijas (Portugal).

Žuti kartoni: Podense, Jovetić, Paskalakis, El Kabi (Olimpijakos), Martinez Kvarta, Kuame, Biragi (Fiorentina)

OLIMPIJAKOS: Colakis - Rodinej, Recos, Karmo, Ortega (od 91. Kvini) - Heze, Ibora - Podense (od 106. Podense), Čikinjo (od 77. Orta), Fortunis (od 72. Jovetić) - El Kabi (od 120. El Arabi).

Trener: Hose Luis Mendilibar.

FIORENTINA: Teraćano - Dodo, Milenković, Martinez, Biragi (od 106. Ranijeri) - Artur (od 74. Dankan), Mandragora - Gonzales (od 106. Beltran), Bonaventura (od 83. Barak), Kuame (od 83. Ikone) - Beloti (od 59. Nzola).

Trener: Vinćenco Italijano.

 

 

 

UŽIVO

DRUGI PRODUŽETAK

KRAJ! OLIMPIJAKOS JE OSVOJIO LIGU KONFERENCIJA I PRVI EVROPSKI TROFEJ U KLUPSKOJ ISTORIJI!

121. minut - Velika šansa za Fiorentinu, Ikone ne pogađa! Mogli su Italijani da se vrate u meč!

116. minut - VODI OLIMPIJAKOS, EL KABI! Proverava se ofsajd u VAR sobi, moramo sačekati! Čeka se konačna odluka arbitara! POTVRĐEN JE GOL!

109. minut - Dobra šansa za Ikonea, ali brani golman Olimpijakosa.

PRVI PRODUŽETAK

105. minut - Evo kornera za Olimpijakos. Izborio ga je El Kabi nakon duela sa Milenkovićem. Lak posao za golmana Fiorentine.

96. minut - Fantastična odbrana udarca Teraćana nakon udarca Jovetića! Velika šansa to je bila za Olimpijakos!

94. minut - Traže igranje rukom igrači Olimpijakosa. Sada ćemo da vidimo hoće li reagovati VAR.

Foto: EPA

 

 

DRUGO POLUVREME

90+7. minut - Apsolutno ništa nismo videli od ove dve ekipe i u sudijskoj nadoknadi, ali i u drugom poluvremenu. Sve deluje da ovaj meč ide u produžetke.

90. minut - Četvrti sudija pokazuje još sedam minuta nadoknade.

89. minut - Fiorentinin rezervista Dankan pokušava iz velike daljine, ali nema opasnosti po Colakisa.

84. minut - Nakon faula nad Jovetićem, još jedan sjajan centaršut Orte. Ovog puta niko nije uspeo da zahvati loptu, ali vrlo blizu bio je El Kabi.

80. minut - Najveća šansa za Olimpijakos na utakmici! Centrirao je Andre Orta sa boka, glavom je tukao Visente Ibora, ali pored gola! Kakva prilika za grčki tim!

Foto: EPA

 

 

72. minut - Izmena u ekipi Olimpijakosa. Iz igre izlazi kapiten Kostas Fortunis, a na terenu je Stevan Jovetić, nekadašnji as Fiorentine! Može li nekadašnji fudbaler Partizana da reši ovaj meč?

69. minut - Au šta je promašio napadač Fiorentine Kuame! Šutirao je iz izgledne pozicije, ali sjajna intervencija Colakisa! Mnogo bolje je morao napadač "viole"!

65. minut - Velika šansa za Fiorentinu i to preko Nikole Milenkovića! Bio je najviši u skoku bivši fudbaler Partizana, ali njegov udarac ide pored gola!

63. minut - Novi problem za Olimpijakos. Na zemlji je Danijel Podense, jedan od najboljih igrača crveno-belih.

59. minut - Prvi menja Vinćenco Italijano. Umesto Belotija na terenu je Nzola.

Foto: EPA

 

 

51. minut - Recos se samoinicijativno vratio na teren, uprkos neprijatnim scenama nekoliko trenutaka ranije. Čini se da ga svi ubeđuju da izađe sa terena, ali on je u igri i dalje.

50. minut - Fudbaler Olimpijakos Recos pokušao je da se vrati na teren, ali je samo legao na travu, očigledno dezorijentisan od udarca u glavu. Biće to izmena. Doktori su pozvali nosila da dođu po njega i iznesu ga sa terena, verovatno se radi o potresu mozga.

48. minut - Žestok sudar glavama Belotija i Recosa. Direktno glavom o glavu. Lošije je prošao fudbaler Olimpijakosa, ukazuje se pomoć obojici.

46. minut - Kreće drugo poluvreme u Atini, nakon prvih 45 minuta nema golova.

Foto: EPA

 

 

PRVO POLUVREME

Po završetku prvog poluvremena navodno je došlo do sukoba navijača Olimpijakosa i Fiorentina i to na tribinama! Igrači Fiorentine otrčali su ka svojim pristalicama da vide šta se dešava i da smire situaciju. Ubrzo su došli i pripadnici policije, pa situacija nije eskalirala! Detalji se očekuju uskoro...

 

 

Foto: EPA

 

 

45. minut - Kraj prvog poluvremena, nismo mnogo dobrog fudbala videli. Fiorentina generalno opasnija, ali ništa specijalno. Poništen je gol Nikoli Milenkoviću zbog ofsajda.

40. minut - Strašan sudar El Kabija i golmana Teraćana! Deblji kraj je izgleda izvukao napadač Olimpijakosa, ali biće sve u redu sa obojicom.

39. minut - Još jedna šansa za Italijane! Kuame i Niko Gonzales su bili blizu gola, ali nijedan od njih nije uputio pravi udarac ka Colakisu. Definitivno bolja Fiorentina u prvom delu meča.

Foto: Tanjug/AP

 

 

31. minut - Dominira Nikola Milenković u vazdušnim duelima. Ništa mu ne može El Kabi, najopasniji fudbaler Olimpijakosa.

24. minut - Evo uzbuđenja i na drugoj strani. Korner je izveo Čikinjo, na kraju je lopta završila u rukama golmana Teraćana. Niko nije uspeo da je zahvati, ali vrlo lako je mogla da se od nekoga odbije u gol.

21. minut - Kakvu je šansu sada propustio Bonaventura! Neverovatno koliko je slabo šutirao iskusni fudbaler iz vrlo izgledne pozicije. Golman Colakis zaustavio je ovaj udarac bez problema. I još jednu priliku propušta isti igrač, ovog puta je izašao maltene sam ispred golmana Olimpijakosa, koji ponovo izlazi kao pobednik!

18. minut - Nešto više loptu u posedu ima italijanska ekipa, dok Olimpijakos pokušava da zapreti iz kontri. Prema informacijama grčkih medija, na stadionu su večeras legendarni Rivaldo, koji je svojevremeno igrao za Olimpijakos, kao i čuveni srpski fudbaler Predrag Đorđević.

9. minut - Poništen gol Fiorentini i to Nikoli Milenkoviću! Bio je u ofsajdu srpski fudbaler! Bio je to prekid, pa odbijena lopta koju je u kaznei prostor vratio Bonaventura. Milenković je kačio loptu i savladao Colakisa, ali bio je u minimalnom ofsajdu.

Foto: Printscreen Arena sport

 

 

6. minut - Preti i Fiorentina! Šutirao je Beloti, ali pored gola.

4. minut - Prva prilika na meču za Olimpijakos! Šutirao je Portugalac Podense, odbranio je Teraćano i odbio loptu u korner!

1. minut - Kreće meč u Atini!

Foto: EPA

 

 

PRE MEČA

20.50 - Ovaj meč imao je žestoku uvertiru, pošto je uoči njega uhapšen jedan navijač AEK-a, jer je nosio nož. Sve se dešavalo u blizini stadiona, gde je veliki broj navijača Olimpijakosa i Fiorentine.

20.40 - Glavni adut Olimpijakosa mogao bi da bude trener Hose Luis Mendilibar. Reč je o španskom stručnjaku koji je prošle godine sa Seviljom osvojio Ligu Evrope.

Foto: EPA

 

 

20.33 - Uoči ovog meča, za Informer je pričao i sportski direktor Olimpijakosa, čuveni srpski fudbaler Darko Kovačević. On kaže da je ovo istorijska šansa za grčki fudbal i očekuje trijumf protiv Fiorentine.

Foto: Starsportphoto

Darko Kovačević

 

- Nema sumnje da je od izuzetnog značaja za grčki fudbal, Olimpijakos i za čitavu zemlju činjenica da grčki klub igra finale nekog evropskog takmičenja. Sve je moguće u 90 minuta finala, ali protiv Fiorentine očekujem pobedu i vrhunsku atmosferu - poručio je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije u razgovoru za Informer.

20.22 - Veliki broj poznatih ličnosti stigao je na stadion "Aja Sofija". Među njima je i nekadašnji srpski fudbaler Marko Pantelić, kao i trener košarkaša Olimpijakosa Jorgos Barcokas. Tu je i legendarni Jorgos Printezis.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gazzetta.gr (@gazzetta.gr)

 

20.07 - Objavljene su i startne postave, ljubiteljima fudbala u Srbiji najzanimljivije je što će startovati srpski reprezentativac Nikola Milenković. Popularni Bleki imaće zadatak da zaustavi ofanzivce Olimpijakosa, pre svih El Kabija, Podensea i Fortunisa.

20.00 - Dobrodošli na blog posvećen utakmici finala Lige konferencija Olimpijakos - Fiorentina. Ovde možete tekstualno pratiti utakmicu iz Atine, ali i informisati se o svim dešavanjima vezanim za ovaj duel.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela! (VIDEO)
Live TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela! (VIDEO)

Sutra je Vidovdan i ljudi kažu da svako od nas treba da ima svoj Kosovski boj i svoj Vidovdan, odnosno da svako od nas treba da se opredeli za svoj sistem vrednosti. Po mišljenju Makrovića, Vidovdan je naša osveštana bol. Kosovo i Vidovdan nisu cela naša istorija, ali jesu središte te istorije. Na ovu temu u emisiji "Info veče" govorio je pravoslavni publicista Vladimir Dimitrijević.

27.06.2024

22:30

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti! (VIDEO)
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti! (VIDEO)

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Napravite domaći sok od nane! Nema ništa bolje za vrele letnje dane
Recepti

Napravite domaći sok od nane! Nema ništa bolje za vrele letnje dane

Napraviti osvežavajući sok od nane kod kuće je veoma jednostavno i idealno za vrele letnje dane. Nana, sa svojim karakterističnim osvežavajućim ukusom, može učiniti svaki napitak posebnim. Ovaj domaći sok ne samo da je zdraviji, jer možete kontrolisati količinu šećera, već je i ekonomičan.

28.06.2024

06:21

Džet set

Srbija