• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. T.

02.06.2024

07:06

Pojavio se Kuzmanović, prvenac upisao Lane... Eh, kako je sve tad obećavalo!

Starsportphoto

Fudbal

Pojavio se Kuzmanović, prvenac upisao Lane... Eh, kako je sve tad obećavalo!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija naše zemlje igraće na Evropskom prvenstvu posle 24 godine čekanja, odnosno posle propuštenih pet završnih turnira. Jedan od onih na koje "orlovi" nisu otišli je šampionat iz 2008, iako je na polovini kvalifikacija sve izgledalo lepo i obećavajuće.

Srbija, koju je s klupe tad predvodio Havijer Klemente, pobedila je na današnji dan, 2. juna 2007, selekciju Finske u Helsinkiju sa 2:0. 


Gostovanja na severu Evrope prethodio je martovski rolerkoster, odnosno šokantan poraz od Kazahstana u gostima 2:1 i remi sa Portugalom u Beogradu 1:1. Znalo se da u Finskoj ne sme da bude kiksa i nije ga bilo. Srbija je slavila sa 2:0, a golove su postigli Boško Janković već u trećem minutu i Milan Lane Jovanović u 86. minutu utakmice. 

 

 

 


Mnogi će meč na Olimpijskim stadionu pamtiti po debitantskom nastupu Zdravka Kuzmanovića u crvenom dresu. Dotadašnji igrač Bazela, a od leta 2007. član Fiorentine, predstavljao je pravo osveženje za vezni red Srbije i bio od prvog dana zanimljiv navijačima. Budući da je rođen u Bernu imao je mogućnost da igra za švajcarski nacionalni tim, ali ga je srce odvelo u Beograd.


Kuzmanović je bio starter i odigrao je odličan meč, a do kraja reprezentativne karijere skupio je 50 nastupa za "orlove" i dao šest golova.

 

Foto: Starsportphoto

 

 


Osim popularnog Kuza, meč je obeležio i Milan Lane Jovanović. Napadač Standarda iz Liježa takođe je u Helsinkiju upisao debitantski nastup za Srbiju, ali ga je začinio golom. Ušao je u igru u 60. minutu umesto Marka Pantelića, a u 86. pogotkom pokazao zbog čega će godinama posle toga biti jedan od aduta naše reprezentacije.

 

Foto: Starsportphoto

 

 


Nažalost, velika pobeda iz Helsinkija izgubila je značaj krajem avgusta kad su "orlovi" izgubili od Belgije u gostima, a naročito kad tu istu Finsku nisu uspeli da savladaju u septembru na "Marakani" - 0:0. Srbija je, kao što je poznato, neuspešno završila kvalifikacije i nije se plasirala na Evropsko prvenstvo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija