• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

04.06.2024

22:30

Brazilcu preti doživotna suspenzija!

EPA Images

Fudbal

Brazilcu preti doživotna suspenzija!

Podeli vest

Vezista Vest Hema mogao bi da dobije stravičnu kaznu ukoliko se ispostavi da je namerno zaradio žute kartone u finišu nedavno završene sezone.

Život Lukasa Pakete uskoro bi mogao da postane pravi pakao ukoliko Englezi uspeju u svojoj nameri da vezista Vest Hema dobije doživotnu zabranu igranja fudbala. Protiv kreativnog Brazilca nedavno je podignuta optužnica za četiri slučaja navodnog nameštanja mečeva tokom maja 2024. godine. 

Paketa je, navodno, namerno zarađivao žute kartone u finišu nedavno završene sezone. Brazilac je na taj način nameštao kladioničarske dobitke, a još uvek nije poznato kako su izstražni organi FA Engleske došli do tih informacija. 

Čelnici tamošnjeg Saveza rešeni su da Paketu doživotno suspenduju ukoliko se ispostavi da je kriv za ono što mu se stavlja na teret. Ukoliko plan FA Engleske bude sproveden, Brazilac će u penziju morati već sa 26 godina iako je pred njih bila svetla budućnost. 

Poslednjih nedelja je Paketa dovođen u vezu sa Mančester sitijem nakon dve izuzetno uspešne sezone u dresu Vest Hema. Ipak, kako prenose mediji na Ostrvu, "građani" su nakon saznanja da je Brazilac učestvovao u nameštanju mečeva odmah odustali od pregovora sa "čekićarima". 

Foto: EPA Images

 

Ukoliko Paketa dobije doživotnu suspenziju buće to najduža izrečena fudbalska kazna u Premijer ligi. Negativan rekord trenutno drži Džou Barton koji je suspendovan na 13 meseci zbog kršenja pravila o klađenju dok je nastupao za Brajton. 

"The Sun" je došao do podataka da je čak 60 osoba uplaćivalo novac da će Paketa na utakmicama protiv Lestera, Aston Vile, Lidsa i Bornmuta dobiti žuti karton. Tako je i bilo... Uplate su se kretale od sedam do 400 funti, a ukupan dobitak za nameštene mečeve je negde oko 100.000 funti. 

Da stvar bude zanimljivija, glavni sponzor Vest Hema - "Betway", prvi je pokazao sumnju da je Lukas Paketa učestvovao u nameštanju rezultata. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na čelu države imamo čoveka koji se domaćinski ophodi prema svemu! Postajemo jedan razvojni i društveni epicentar ovog dela sveta! (VIDEO)
Live TV

Na čelu države imamo čoveka koji se domaćinski ophodi prema svemu! Postajemo jedan razvojni i društveni epicentar ovog dela sveta! (VIDEO)

Slobodan Dimitrijević iz Srpsko-ruskog pokreta, Boško Vasiljević, analitičar i Andrijana Arnautović iz Srpske radikalne stranke gostovali su u specijalnom programu Informer TV. Govorili su o današnjem obraćanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom kog je, između ostalog, pričao o eksploataciji litijuma u našoj zemlji.

24.06.2024

21:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija