• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.Č.

10.06.2024

17:18

Oglasio se bivši fudbaler Zvezde! Samo sam branio svoje dete!

Aleksandar Jovanović Cile

Fudbal

Oglasio se bivši fudbaler Zvezde! Samo sam branio svoje dete!

Podeli vest

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Nikola Petković (38) oglasio se nakon privođenja zbog ugrožavanja sigurnosti i mučenja dečaka i poručio da je stao u odbranu svog deteta i njegovih drugara, koji su bili žrtve!

Podsećamo, Petković je priveden krajem prethodne sedmice a nakon puštanja na slobodu, izrečena mu je zabrana prilaska oštećenom dečaku.

- Kao roditelj dečaka, mogu samo da kažem da sam izrazito ponosan na hrabrost svog sina kao i njegovih drugara koji su bili žrtve ozbiljnog nasilja. Stao sam u odbranu sopstvenog deteta kao i svakog oštećenog u okolnostima koje su se dogodile. Moj dvanaestogodišnji sin je doživeo ozbiljno psihičko i fizičko nasilje koje nije bilo vršnjačko jer su u pitanju bila deca starija i do tri, četiri godine - istakao je Petković u svom obraćanju javnosti.

 

Foto: Privatna arhiva

 

 

On je zatim i pojasnio da su zapravo njegov sin i njegovi drugari bili žrtve u čitavom slučaju.

- Zadobio je ozbiljne telesne povrede poput 30 udaraca u glavu pesnicom i otvorenom šakom, kao i macole, čvrge i ujedno nasilničke uvrede. Zatim su ga osmorica delikvenata snimala telefonima, preteći mu i terajući ga da o sebi izgovara najgnusnije reči i poniženja koja trajno ostavljaju ozbiljne frustracije kao i psihičke traume koje mogu da utiču na dalje razvijanje i odrastanje mog deteta. Pored mog sina, žrtve nasilja su bili i nekolicina njegovih drugara koji su takođe pretrpeli telesne povrede i bili izloženi psihičkom zlostavljanju - dodao je on.

Foto: printscreen

 

 

Petković je naglasio da je bio planiran i novi napad na njegovog sina, koji je on uspeo da spreči.

- Grupa delikvenata želela je da ponovi napad na mog sina saznavši lokaciju njegovog treninga gde su i planirali da ga ponovo sačekaju. Hvala Bogu obavešten sam na vreme o nemilom i za mene šokantnom incidentu koji se dogodio. Kao roditelj odmah sam reagovao i došao na mesto dešavanja sa željom da pre svega zaštitim svoje dete kao i ostalu decu - objasnio je nekadašnji fudbaler Zvezde.

Foto: Privatna arhiva

 

 

Podsećamo, incident se dogodio 30. maja na Savskom vencu kada su se sukobile dve grupe osnovaca. Petković je osumnjičen da je tom prilikom pretio dečaku koji se sukobio sa njegovim sinom, ali bivši mladi reprezentativac ističe da on nije bio agresor u pomenutom incidentu, već oštećena strana.

- Ja nisam nasilnik i napadač, pogotovo ne dece, već samo roditelj koji je očajnički pokušavao da spasi glavu sopstvenom detetu i spreči mogući jos gori, da ne kažem tragičan scenario. Zbog burnog i prirodnog instinkta koji svaki roditelj treba da ima, okarakterisan sam kao nasilnik, za šta sam i na pravdi Boga optužen od strane roditelja počinioca dela. U želji da zataškaju svoja neljudska dela i usled nereagovanja na nasilje njihove dece, prijavili su me u cilju prenošenja njihove odgovornosti na mene. Ponosan sam i odgovoran roditelj koji je pravilno postupio i podneo žrtvu policijskog zadržavanja u vremenskom intervalu čak više od 24 sata nepravedno. Na žalost, mediji su preneli lažne iskaze i klevete na račun mog imena i na osnovu toga biće tuženi za iste - poručio je Nikola Petković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja
Saopštenje za medije

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja

Nakon što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine u svojoj odbrani dobrovoljno opozvao lažan iskaz, Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenim Ratkom Ivanovićem, predsednikom i odgovornim licem sportskog kluba "Partizan practical Shooting" prema kojem je on priznao da je lažno svedočio prilikom ispitivanja u tužilaštvu 14. jula 2023. godine u istrazi koja se pred ovim tužilaštvom vodila protiv okrivljenog Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti.

25.06.2024

12:55

Planeta

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!
Vojske čekaju komandu

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!

Rusija je za manje od 20 sati vratila kijevskom režimu milo za drago za raketni udar po glavnoj plaži Sevastopolja. Ali, kao i dosad: ne civilima i civilnim objektima. Krstarećim raketama „Kalibar" lansiranim iz Azovskog mora, razorila je skladište fabrike kranova na periferiji Odese koje je služilo kao punkt prijema i raspodele zapadnih raketa i artiljerijskih projektila.

25.06.2024

21:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija