• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B

13.06.2024

20:10

Kompani dobio prvo pojačanje! Bajern razbio kasu za štopera Štutgarta!

EPAIMAGES

Fudbal

Kompani dobio prvo pojačanje! Bajern razbio kasu za štopera Štutgarta!

Podeli vest

Bavarci platili otkup Švabama i angažovali Hirokija Ita.

Nakon više od decenije potpune dominacije Bajerna iz Minhena, titulu u Bundesligi ove sezone osvojio je Bajer Leverkuzen. Upalilo je to alarme na "Alijanc Areni", a čelnici bavarskog giganta maksimalno ozbiljno su shvatili situaciju. Odmah nakon poslednje utakmice u minuloj takmičarskoj godini otkaz je i zvanično uručen Tomasu Tuhelu, samo nekoliko dana kasnije predstavljen je i njegov naslednik - Vensan Kompani! 

Proslavljeni reprezentativac Belgije u Bajern stiže nakon dve godine na klupi Barnlija. Prva je bila sjajna budući da je klub sa "Turf Mura" uspeo da vrati u Premijer ligu, ali je naredna bila tanka jer se Barnli nakon samo godinu dana vraća u Čempionšip. Ipak, Bavarci su bili zadovoljni načinom na koji je igrala Kompanijeva četa, a budući da na tržištu nije bilo mnogo opcija čitav posao brzo je kompletiran. 

Nakon imenovanja trenera Bajern se okrenuo jačanju igračkog kadra. Opšti utisak nakon prošle sezone bio je da su pojačanja neophodna u odbrani. Defanzivna linija bila je, na momente, kriminalno loša. Dajo Upamekano potpuno je ispao iz kombinacije, a najjači utisak ostavio je Erik Dajer koji je zimus na "Alijanc Arenu" stigao kao prinudno rešenje. 

Foto: EPAIMAGES

 

Nisu Bavarci želeli da gube vreme i već danas je predstavljeno prvo pojačanje! Bajern je aktivirao izlaznu klauzolu Hirokija Ita i otkupio reprezentativca Japana iz Štutgarta za 28.000.000 evra. 25-godišnji defanzivac postao je treća najskuplja prodaja Švaba - ispred su ostali samo Mario Gomez i Benjamin Pavar, a zanimnjivo i njih dvojica su krenuli put Bajerna. 

Ito je poslednje tri godine proveo u Bundesligi. On je 2021. godine stigao u Štutgart i za prethodne tri sezone skupio je 97 utakmica u dresu Švaba. Krasi ga dobra pas igra, a budući da je levonog Sebastijan Henes ga je prošle sezone neretko koristio i na poziciji levog beka. 

Hiroki Ito prošle sezone bio je jedan od ključnih igrača Štutgarta u pohodu na drugo mesto i povratku u Ligu šampiona nakon 14 godina. Za reprezentaciju Japana debitovao je 2022. godine i do sada je dres nacionalnog tima nosio 19 puta. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija