• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

13.06.2024

20:50

UEFA zna više od selektora Srbije!? Objavljena startna postava "orlova" za duel protiv Engleske!

Starsportphoto

Fudbal

UEFA zna više od selektora Srbije!? Objavljena startna postava "orlova" za duel protiv Engleske!

Podeli vest

Evropska kuća fudbala objavila projektovane startere za sve reprezentacije na kontinentalnoj smotri.

Brojimo sitno do početka Evropskog prvenstva i prvog meča Srbije na kontinentalnoj smotri. "Orlovi" će ukrstiti koplja sa Engleskom 16. juna u Gelzenkirhenu, a na otvaranju turnira već sutra od 21 čas sastaju se Nemačka i Škotska. 

Tim povodom UEFA je na svom zvaničnom sajtu objavila test posvećen startnim postavama reprezentacija. Naravno, nas najviše zanima deo koji se tiče Srbije, a deluje da se analitičari Evropske kuće fudbala nisu previše potrudili. 

Dragan Stojković Piksi je tokom prethodne četiri pripremne utakmice dosta rotirao, posebno u odbrani, ali UEFA smatra da dileme nema već da će "orlovi" zaigrati u formaciji sa tri štopera - Nikolom Milenkovićem, Milošem Veljkovićem i Strahinjom Pavlovićem. 

Na golu će, prema mišljenju UEFA stajati Vanja Milinković-Savić. Plan je da po boku dejstvuju Andrija Živković i Filip Kostić, vezni red će činiti Sergej Milinković-Savić i Saša Lukić. Uloga desetke pripašće kapitenu - Dušanu Tadiću, dok će napad predvoditi Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović. 

Foto: Starsportphoto©

 

Ipak, UEFA ističe da postoji mogućnost da mesto u startnoj postavi dobije Nemanja Gudelj. 

"Glavna neizvesnost u taboru Srbije je da li će u sastavu biti dva napadača (Vlahović i Mitrović). Gudelj je na nedavnim prijateljskim utakmicama pokazao svoju polivalentnost, igrao je na dve različite pozicije - u veznom redu i kao defanzivac pored Pavlovića i Milenković", navodi se u tekstu UEFA. 

Potencijalni sastav Srbije za duel sa Englezima: V. Milinković-Savić - Milenković, Veljković, Pavlović - Živković, S. Milinković-Savić, Lukić, Kostić - Tadić - Mitrović-Vlahović. 

Budući da će prvi duel "orlovi" igrati protiv Engleske, UEFA je na svom sajtu objavila i potencijalni sastav Gordi Albiona. 

Potencijalni sastav Engleske za duel sa Srbijom: Pikford - Voker, Stouns, Guehi, Tripije - Aleksander-Arnold, Rajs - Saka, Belingem, Foden - Kejn. 

UEFA očekuje da će zbog dobrih igara protiv Bosne i Hercegovine, odnosno Islanda, mesto u veznom redu dobiti Trent Aleksander-Arnold. Fudbaleru Liverpula je prirodna pozicija desni bek, ali se podjednako dobro snalazi i na sredini terena. 

"Najveći znak pitanje je oko toga ko će igrati sa Rajsom u veznom redu, očekuje se da će Aleksander-Arnold dobiti prednost u odnosu na Kobi Meinoa. Guehi bi trebao da počne zajedno sa Stounsom u srcu odbrane, dok se očekuje da Luk Šo bude sačuvan za drugi meč", navodi UEFA. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija