• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.Č.

14.06.2024

18:10

Džajić ekskluzivno za Informer: Ne prihvatam ulogu autsajdera na EP!

Informer/Peđa Milosavljević

Fudbal

Džajić ekskluzivno za Informer: Ne prihvatam ulogu autsajdera na EP!

Podeli vest

Predsednik FSS Dragan Džajić smatra da "orlovi" imaju kvalitet da se u Nemačkoj domognu nokaut faze! U našoj grupi nikako ne smemo da potcenimo Slovence, kaže čuveni as za Informer.

Slažem se s konstatacijom da su Englezi veliki favoriti na Evropskom prvenstvu, ali nismo ni mi bez šanse, naprotiv, verujem da možemo da prođemo u nokaut fazu, poručuje Dragan Džajić (78) u ekskluzivnom intervjuu za Informer!

Foto: Starsportphoto©

 

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije otputovao je sa "orlovima" u Augzburg, koji će im biti baza u Nemačkoj za vreme trajanja kontinentalnog šampionata. Izabranici Dragana Stojkovića na premijeri će igrati upravo protiv Ostrvljana, 16. juna na stadionu Šalkea u Gelzenkirhenu, a čuveni as nikako ne prihvata ulogu autsajdera u tom okršaju.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

Najbolji srpski fudbaler u 20. veku ne krije da je oduševljen igračima koji su na raspolaganju Geretu Sautgejtu.

- Englezi jesu veliki favoriti, svi stručnjaci i ljubitelji fudbala slažu se u toj proceni. Volim da gledam Premijer ligu, jer igraju sjajno i naravno da obraćam pažnju i na njihove reprezentativce. Imaju fantastične pojedince, neće nam biti lako. Jaki su, ali nismo ni mi potpuni autsajderi, takvu ulogu ne prihvatam - poručuje prvi čovek srpskog fudbala.

Foto: EPA Images

 

 

On dodaje da je pričao prethodnih dana sa selektorom i da ima apsolutno poverenje u ono što radi.

- Razgovarao sam sa Piksijem, izneo sam mu svoje mišljenje u smislu pripreme utakmice. Očekuju nas tri teška meča protiv tri potpuno drugačija rivala. Zato su i potrebne različite koncepcije. Od prvog duela u velikoj meri zavisiće i dalji pristup, ali siguran sam da će stručni štab to uraditi na način koji se i očekuje - jasan je Džaja.

Foto: Starsportphoto©

 

 

Bez obzira na ishod okršaja sa Gordim Albionom, šansu za prolaz u osminu finala "orlovi" će tražiti protiv Slovenije i Danske.

- Moj pristup fudbalu nije takav da nekoga potcenjujem. Podjednako poštujem sve tri reprezentacije u našoj grupi, a smatram da za sve tri utakmice moramo temeljno da se pripremimo. Svi na EP dolaze sa visokim ambicijama, bila bi velika greška ukoliko bismo olako shvatili Slovence. Opušteniji pristup može da se dozvoli u nekim prijateljskim mečevima, a ne na ovako velikom turniru - naglašava Džajić.

Foto: profimedia

 

 

Bez obzira što sada nema euforije u javnosti, kakva je vladala pred odlazak na Mundijal u Kataru, prvi čovek FSS povlači da je jasan cilj postavljen.

- Zadatak je da prođemo prvi krug i plasiramo se u osminu finala. Da bi se to dogodilo, svi igrači moraju da pruže maksimum, jer navijači sa punim pravom to od njih očekuju. I verujem da će učiniti sve što je u njihovoj moći da obraduju Srbiju - zaključuje Džajić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Šalja jeste osuđen, ali ostaje ključno pitanje! Vulin: Ko je dozvolio logor OVK u Albaniji?
Politika

Šalja jeste osuđen, ali ostaje ključno pitanje! Vulin: Ko je dozvolio logor OVK u Albaniji?

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin, komentarišući današnju presudu Suda za OVK kojom je pripadnik te terorističke šiptarske organizacije Pjetr Šelja osuđen na 18 godina zatvora zbog ratnih zločina, kaže da bez odgovora ostaje pitanje odakle na teritoriji Republike Albanije u Kukešu logor OVK i da li je neko iz države Albanije i NATO snaga odgovoran za to i da li će odgovarati

16.07.2024

18:53

TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)
Live TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)

Gosti "Info dana" Informer televizije bili su direktor "Srpskog telegrafa" Saša Milovanović, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju Srbije i Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku. Govorili su o odnosima Srbije i Egipta, kao i o nedavnom atentatu na bivšeg šefa države i aktuelnog kandidata za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa.

16.07.2024

16:27

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija