• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

16.06.2024

15:20

Strelac pobedničkog gola nad Albancima: Pljuvaću krv za ovaj tim i dres!

EPA

Fudbal

Strelac pobedničkog gola nad Albancima: Pljuvaću krv za ovaj tim i dres!

Podeli vest

"Želeo sam da igram jer su momci učinili da se osećam važnim. Pljuvaću krv za ove momke, ovaj tim i ovaj dres, poručio je italijanski reprezentativac", Nikolo Barela (27).

Fudbalska reprezentacija Italije pobedom je započela put ka odbrani titule prvaka Evrope, pošto je u prvom kolu kontinentalnog šampionata rezultatom 2:1 savladala Albaniju. Vodeći pogodak za Albance postigao je Nedim Bajrami, ali su aktuelni šampioni Starog kontinenta ekspresno stigli do izjednačenja, a potom i vođstva, golovima Interovog tandema Alesandro Bastoni - Nikolo Barela i tako postavili konačan rezultat u svoju korist.

Bez obzira na upisana tri boda, selektor Italijana, Lućano Spaleti, istakao je da je rezultat trebao da bude ubedljiviji za njegov sastav.

- Trebalo je nekoliko puta da kaznimo protivnika, ali nismo. Izgradili smo mogućnost da napadamo i onda smo se zatvorili. Ovo je reprezentacija koja može da pobedi svakoga, imamo 26 odličnih igrača. Ne postoji samo jedan igrač, svi se računaju. U drugom poluvremenu Albanija je podigla glavu, ali nas je iznenadila njihova odbrana. Kada smo krenuli napred stigli smo do ivice naših mogućnosti. A onda nam je bilo previše dobro što i nije baš loše - istakao je Spaleti na konferenciji za medije.

Foto: EPA

Detalj sa meča Italija - Albanija

Za igrača utakmice imenovan je fudbaler Juventusa, Federiko Kjeza, koji je istakao da je start meča bio prilično iznenađujuć s obzirom da su bili u zaostatku već posle 23. sekunda utakmice.

- Početak je bio pomalo šokantan, ali reakcija je bila odlična. Mi smo sjajna grupa i uradili smo šta je trener hteo, ali mogli smo i vertikalnije da igramo. Moje stanje? Dobio sam udarac u leđa, ali sve je u redu. Spreman sam da igram tamo gde trener bude tražio od mene - objasnio je Kjeza.

Strelac drugog pogotka, Nikolo Barela, igrao je rovit ovaj meč, ali se uprkos umoru potrudio da da svoj maksimum na terenu.

- Bio sam malo umoran, nisu mi pomogli prethodni dani, ali sam zaista želeo da igram jer su momci učinili da se osećam važnim. Pljuvaću krv za ove momke, ovaj tim i ova dres. Zaslužili smo da postignemo više golova, ali fudbal je takav. Albanija je odigrala odličnu utakmicu, ali mislim da smo zaslužili pobedu. Uživamo i čekamo sledeću - poručio je Barela.

Sledeći meč reprezentacija Italije igraće protiv selekcije Španije, 20. juna od 21 čas po srednjeevropskom vremenu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!
Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!

Bivši američki predsednik Donald Tramp, ako pobedi na izborima, mogao bi da zauzme još skeptičniji stav prema Ukrajini od onog koji je bivši američki lider izneo do sada, ako bude slušao svog potpredsednika Džej Di Vensa, prenosi Blumberg.

16.07.2024

14:22

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija