• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

17.06.2024

16:52

Potop Ukrajinaca na premijeri EP! Rumuni odigrali kao u transu (FOTO/VIDEO)

EPA Images

Fudbal

Potop Ukrajinaca na premijeri EP! Rumuni odigrali kao u transu (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Izabranici Edvarda Jordaneskua na premijeri grupe E slavili sa 3:0 (1:0).

Retko ko je očekivao ovakvu katastrofu Ukrajine, predvođenu zvezdom Čelsija, Mihajlom Mudrikom. Ukrajinci su bili apsolutni favoriti i na kladionicama, ali ništa od toga nisu opravdali na terenu. Nije im pomogao čak ni potez legendarnog napadača Andreja Ševčenka, koji je u Minhenu izložio komad tribine sa stadiona u Harkovu uništenog bombardovanjem.

S druge strane, Rumuni su bukvalno plesali na "Alijanc areni", a podatak da im je rival prvi šut u okvir gola uputio tek u 77. minutu, dovoljno govori o tome kakvu su partiju pružili.

 

Do 20. minuta viđeno je klasično "opipavanje pulsa", a potom je Matvijenko dobro reagovao kod dobre prilike Mana. Međutim, to je bio uvod u ono što se desilo nakon tačno pola sata igre.

Golman Ukrajine i Real Madrida, Andrij Lunjin loše je ispucao loptu, ona je došla do Senisa Mana, koji je prosledio do kapitena Rumunije, Nikulaea Stančua. On je raspalio sa oko 20 metara i pogodio same rašlje, za eksploziju radosti mnogobrojnih navijača u žutim dresovima.

 

 

Mogla je ekipa Sergeja Rebrova u finišu i do izjednačenja, ali se Cigankov spetljao u idealnoj situaciji, kada je ispred sebe imao samo golmana Nicu. Međutim, imali su Ukrajinci i sreće, jer je Stanču još jednom opasno pretio i pogodio prečku.

Očekivala se još bolja predstava u nastavku, ali su izuzetno motivisani Rumuni u razmaku od samo četiri minuta potpuno dotukli protivnika i rešili sve dileme oko pobednika. Prvo je potencijalno pojačanje Crvene zvezde ovog leta, Razvan Marin, postigao prelep pogodak, pošto je sa oko 22-23 metra savladao Lunjina, kom je lopta prošla ispod ruke.

 

 

Euforija u Minhenu nije ni stigla da se smiri, a tačku na utakmicu stavio je Denis Draguš, kom je odlično asistirao imenjak Man. To je potpuno ubilo u pojam Ukrajince, a čak ni izmene Rebrova nisu donele nikakvu promenu rezultata. 

 

 

Nema sumnje da će u grupi E biti itekako zanimljiva borba do kraja. U 2. kolu Rumunija će igrati protiv Belgije, a Ukrajina ide na megdan Slovačkoj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52