• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ranko Čabarkapa

20.06.2024

07:00

Đurovski ekskluzivno za Informer: Srbija ima najbolje igrače na EP!

Informer/Profimedia

Fudbal

Đurovski ekskluzivno za Informer: Srbija ima najbolje igrače na EP!

Podeli vest

Legendarni fudbaler Milko Đurovski (61) poručuje u ekskluzivnom intervjuu za Informer da reprezentacija Srbije individualno ima najbolje igrače, ali da ne deluje kao tim! On poručuje da na EP navija za sve selekcije sa prostora nekadašnje Jugoslavije!

Bivši fudbaler beogradskih večitih poslednjih nekoliko godina živi u Mariboru i odlično je upoznat sa prilikama u slovenačkom fudbalu. Stoga je i najbolji mogući sagovornik uoči predstojećeg meča između Srbije i Slovenije koji je na programu danas (15.00, RTS 1) u Minhenu.

- Ne čitam novine, ali pratim EURO na televiziji. Smatram da Srbija jeste favorit na papiru, ali lično dajem prednost Sloveniji. Problem kod "orlova" je taj da igraju sa stavom "sigurno pobeđujemo", dok su Slovenci fokusirani na utakmicu. Po mentalitetu me podsećaju na Nemce. Srbija pojedinačno gledano ima najbolji tim na EP, ali fudbal je kolektivni sport! Ukoliko "orlovi" ne shvate Slovence ozbiljno i ukoliko ne uđu u meč 100 odsto fokusirani veliko je pitanje da li će nešto napraviti - upozorava nekada veliki virtuoz u kopačkama na početku razgovora.

 

Foto: Privatna arhiva

Milko Đurovski

Đurovski posebno ističe napadače u ekipi selektora Matijaža Keka, ali dodaje da ne treba potceniti ni ostale fudbalere.

- Benjamim Šeško i Andraž Šporar su vrhunski napadači, mada su Slovenci i u odbrani moćni jer imaju vrlo čvrste defanzivce. Tu je i Jan Oblak koji je po mom mišljenju najbolji golman u Evropi, a možda i na svetu. Srbiji svakako neće biti lako, još ako potcene protivnika biće problema - dodao je on.

Foto: profimedia

 

 

Kao igrač, bio je poznat po tome da je na terenu mogao da učini nemoguće. Pored toga, važio je za velikog šmekera, ali i nekog ko je uvek iznosio svoje mišljenje, ma koliko ono bilo problematično za neke. Đurovski se osvrnuo i na buru koju je u javnosti izazvala izjava Dušana Tadića koji je otvoreno kritikovao odluku selektora Dragana Stojkovića da ga u meču protiv Engleske ostavi na klupi.

- Sukob između Tadića i Piksija mogao bi negativno da utiče na ekipu, mada ja bih voleo da se ispostavi suprotno. Uvek podržavam igrače, što ne znači da sam protiv selektora. Uostalom, šta je toliko loše rekao Tadić? - upitao se nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i dodao:

Foto: Starsportphoto

Stojković i Tadić

 

- Ne znam zašto se oko toga pravi tolika frka? Da sam ja bio na mestu Tadića, ne bih ni ušao u igru. Videlo se dok ga nije bilo na terenu koliko je problema bilo u igri Srbije i da Mitrović i Vlahović nisu dobijali upotrebljive lopte. Vi novinari volite od svega da pravite priču i izvlačite stvari iz konteksta. Vidim da su oni razgovarali, svako je rekao šta je imao i tu se priča završava - naglašava Đurovski.

Foto: Privatna arhiva

Milko Đurovski

 

Od preostalih reprezentacija izdvaja domaćina turnira, ali naglašava da najveće selekcije znaju kako se igraju veliki turniri.

- Siguran sam da će Englezi pobediti Dance i da će obezbediti prolaz pre poslednjeg kola. Nema slabih reprezentacija na ovom EP, videli smo kako su odigrali Rumuni, Turci ili Slovaci. Mislim da Hrvatska nije ona stara, započeli su proces smene generacija i teško će napraviti nešto više. Nemačka je najviše pokazala u prvom kolu, uz to je domaćin i svakako jedan od glavnih favorita. Italija, Francuska i Španija na velikim takmičenjima uvek podižu formu kako turnir odmiče i znaju kako se osvajaju trofeji - smatra legendarni napadač rodom iz Makedonije.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Za kraj, Đurovski poručuje da navija za sve timove sa prostora bivše SFRJ, kao i da želi da gleda ofanzivan i efikasan fudbal.

- Mislim da Slovenci teško mogu do pozitivnog rezultata u poslednjem kolu protiv Engleske, što znači da im protiv Srbije treba pobeda. Sa četiri boda se sigurno prolazi grupa, tako da im neće odgovarati nerešeno, jer teško je "vaditi se" protiv Engleza. Verujem da Srbija može da igra protiv Danske i zato, ko pobedi danas ide u osminu finala. Ja sam južnjak, ali živim u Sloveniji tako da ću navijati za remi. Uostalom, neka pobedi bolji, samo da se igra ofanzivno i da gledamo golove - zaključio je Milko Đurovski u razgovoru za Informer.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!
Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!

Bivši američki predsednik Donald Tramp, ako pobedi na izborima, mogao bi da zauzme još skeptičniji stav prema Ukrajini od onog koji je bivši američki lider izneo do sada, ako bude slušao svog potpredsednika Džej Di Vensa, prenosi Blumberg.

16.07.2024

14:22

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija