• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

19.06.2024

20:42

Kekov odgovor na Piksijev komentar: Ambiciozno?! Pa,  selektori takve stvari i moraju da kažu javno!

EPA Images

Fudbal

Kekov odgovor na Piksijev komentar: Ambiciozno?! Pa, selektori takve stvari i moraju da kažu javno!

Podeli vest

Kormilar fudbalske reprezentacije Slovenije ne skriva optimizam pred sutrašnji okršaj sa Srbijom u 2. kolu grupe B na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj (15.00, RTS 1).

Spektakl nam je zagarantovan na "Alijanc areni" u Minhenu, to je sigurno. Makar sudeći po izjavama selektora obe selekcije, koji najavljuju otvorenu, napadačku igru i juriš na trijumf.

"Orlovi" su na premijeri minimalno poraženi od Engleske sa 1:0, dok su Slovenci uspeli da uzmu bod protiv Danske (1:1). Zbog toga je ovaj meč za oba tima od ključne važnosti u borbi za prolaz u nokaut fazu.

Dragan Stojković Piksi je na konferenciji za medije jasno poručio da želi da "damo dva-tri komada i pobedimo", a vrlo brzo stigao je i odgovor od njegovog kolege Matjaža Keka (62).

- Nije to preambiciozno. Selektori takve stvari i moraju da kažu javno. Piksija stvarno poštujemo, ali isto razmišljamo. Svesni smo snage srpskog tima, ali želimo da pokažemo da smo zasluženo u Nemačkoj. Nadam se da će moja ekipa rasti iz minuta u minut - rekao je Kek.

Foto: EPA Images

Fudbaleri Slovenije uzeli bod na startu EP

Iskusni stručnjak svestan je da će borba biti rovovska svih 90 i kusur minuta, ali očekuje da na terenu i tribinama bude vrhunska predstava.

- Znam da 11 fudbalera koje budem odabrao neće biti dovoljno. Potrebna nam je klupa, zbog agresivnosti i visokog tempa kakav se očekuje, a probaćemo da ga zadržimo svih 90 minuta. Razumem i veliki rivalitet, jasno mi je šta znače bodovi, ali sam siguran u sjajnu atmosferu. Morala bi da bude takva, iako nije uvek slučaj. Ipak, dolazimo sa prostora bivše Jugoslavije, što pojačava sve, ali važno je da napomenem da je Srbija odličan protivnik i da ćemo imati težak posao. Bitno je da poštujemo protivnika, ali i sebe - naglasio je Kek.

Foto: EPA Images

Benjamin Šeško biće najveća pretnja "orlovima"

Ono što je jasno jeste da se ekipe odlično poznaju, jer su 2022. godine dva puta odmerili snage u Ligi nacija.

- Živimo u vremenu kada je teško bilo šta sakriti. Sve vreme smo pod reflektorima, svaki detalj je dostupan i može da se sazna. Videlo smo Srbiju protiv Engleske i deluje da je zaslužila više. Biće sigurno dobra utakmica, a slaviće onaj ko bude hrabriji i uvereniji. Probaćemo da to uradimo na naš način, znamo u čemu smo dobri, isto kao što smo upoznati sa kvalitetima srpskog tima. Na kraju krajeva, pogledajte FIFA plasman, to govori samo za sebe. Slovenija nije, niti je bila favorit ove grupe - dodao je Kek.

Odlični trener nije želeo da se osvrće na dešavanja u taboru "orlova", izjave nezadovoljnog kapitena Dušana Tadića i odnosa sa selektorom Piksijem.

- Vi mene, očigledno, ne poznajete dovoljno dobro. Nikada ne komentarišem probleme u drugom timu. Posebno ne u srpskoj reprezentaciji. Poslednje što bih sebi dozvolio sa pozicije selektora jeste da se time bavim - jasan je Kek.

Foto: EPA Images

Matjaž Kek

Na kraju, on je prokomentarisao i komentare u tamošnjoj javnosti, da je upravo šef stručnog štaba najveća snaga "zmajčeka".

- Najmanje je važan Kek. Daleko su bitniji igrači, od prvog Oblaka, do poslednjeg Zeljkovića. Poštujemo jedni druge. Ako pogledate naš učinak u minulih 25 mečeva videćete da smo čak i u teškim trenucima bili dobri i zato sam ponosan na ekipu i stručni štab. Privilegovan sam što vodim ovu reprezentaciju - zaključio je Kek.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52