• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

22.06.2024

06:20

Na današnji dan: Brutalna krađa Briha, šiptarske provokacije i gol  Šaćirija u 90. minutu za krah "orlova" (FOTO/VIDEO)

profimedia

Fudbal

Na današnji dan: Brutalna krađa Briha, šiptarske provokacije i gol Šaćirija u 90. minutu za krah "orlova" (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Na današnji dan, 22. juna 2018. godine, fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je od selekcije Švajcarske (2:1) u okviru drugog kola Mundijala u Rusiji.

Reprezentacija koju je sa klupe predvodio selektor Mladen Krstajić dobro je počela takmičenje u Rusiji i na startu je savladala ekipu Kostarike golom Aleksandra Kolarova (1:0), ali je bilo jasno da će susret sa Švajcarcima odlučiti o drugom putniku iz grupe uz favorizovani Brazil.

Foto: EPA

Detalj sa meča Srbija - Švajcarska

Naši fudbaleri bili su veoma motivisani, od početka meča krenuli su ofanzivno što im se isplatilo već u petom minutu susreta. Nemanja Matić je "ukrao" loptu protivniku, poslao je ka Dušanu Tadiću, koji je prosledio dalje Aleksandru Mitroviću. "Mitrogol" nije imao milosti, već je iz sve snage šutirao i zatresao mrežu za radost navijača u Kalinjingradu, ali i u celoj Srbiji.

Izgledalo je u tim trenucima da smo veoma blizu plasmanu u osminu finala, ali je i protivnik znao kako da odgovori. "Sajdžije" su se oporavile od početnog pritiska naše selekcije, i izjednačile rezultat u 52. minutu meča.

Foto: Starsportphoto

Šaćiri i Džaka provocirali srpske fudbalere i navijače pokazujući simbol "Velike Albanije"

Pokušao je Đerdan Šaćiri, ali je izblokiran, da bi lopta došla do Granita Džake, koji je sa distance silovitim udarcem savladao "olrove". Međutim, taj detalj dvojica Šiptara u redovima švajcarske reprezentacije, iskoristila su da provociraju naše fudbalere i navijače, slaveći gol uz simbol "Velike Albanije".

Foto: profimedia

Lihtštajner i Šer ruše Mitrovića u kaznenom prostoru

Izabranici Mladena Krstajića nisu naseli na provokaciju, ali ih je situacija desetak minuta kasnije poprilično razbesnela. Naime, Mitrović je čekao loptu u kaznenom prostoru, kada su ga da bi ga protivnički fudbaleri Fabijan Šer i Štefan Lihštajner rvačkim zahvatom oborili na zemlju, međutim, nemački arbitar Feliks Brih nije pokazao na belu tačku.

Međutim, nemački arbitar Feliks Brih nije pokazao na "belu tačku", ignorisao je savete iz VAR sobe i tako oštetio "orlove" za čist jedanaesterac.

Foto: Starsportphoto

Mitrović i raspravi sa sudijom Brihom

Finiš duela protekao je u znaku rivala, koji su uspeli da stvore nekoliko veoma opasnih šansi. Odolevali su naši fudbaleri sve do 90. minuta, kada je popustila koncentracija u poslednjoj liniji. Tu priliku iskoristio je Đerdan Šaćiri, postigao gol i doneo trijumf "sajdžijama" za 2:1. 

 

 

Srbija: Stojković, Ivanović, Milenković, Tošić, Kolarov, Matić, Milivojević (od 81. Radonjić), Tadić, Milinković Savić, Kostić (od 64. Ljajić), Mitrović.

Švajcarska: Zomer, Lihtštajner, Šer, Akanđi, Rodrigez, Behrami, Džaka, Šaćiri, Džemaili (od 73. Embolo), Zuber (od 90+4 Drmić), Seferović (od 46. Gavranović).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija