• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

27.06.2024

06:30

Na današnji dan: Srbija se porazom od Brazila oprostila od Mundijala u Rusiji!

AP/Reuters

Fudbal

Na današnji dan: Srbija se porazom od Brazila oprostila od Mundijala u Rusiji!

Podeli vest

Na današnji dan, 27. juna 2018. godine, fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Brazila sa 2:0, u 3. kolu grupe E, nakon čega je ostala bez plasmana u osminu finala Svetskog prvenstva.

Popularne "karioke" su znatno bolje otvorile meč i stvarale šanse koje isprva nisu iskoristili Gabrijel Žezus i Nejmar. Naša selekcija odlučila je da igra zatvoreno, s fokusom na defanzivu, nadajući se da će iz kontranapada ili prekida doći do gola.

Uprkos toj strategiji, izabranici Mladena Krstajića nisu uspeli da zaustave Brazilce. Već u 36. minutu, Kutinjo je poslao sjajnu loptu ka Paulinju, koji je uspeo da se provuče između Veljkovića i Milenkovića. Primetio je iskusni fudbaler da je Stojković napustio gol i lob udarcem je postigao pogodak za vođstvo Brazila.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo značajnijih dešavanja, a rezultat je ostao nepromenjen. 

Foto: EPA

Detalj sa meča Srbija - Brazil

Kada je reč o drugom poluvremenu, reprezentacija Srbije je zaigrala znatno bolje. Tokom deset minuta u nastavku, naša selekcija je uspela da dobrom igrom stvori nekoliko prilika, ali Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić nisu uspeli da ih realizuju, čime su propustili šanse za izjednačenje.

Kako je pritisak Srbije opao, Brazil je iskoristio priliku za kontranapad i izborio korner. Nejmar je izveo korner u 68. minutu, a Tijago Silva je glavom postigao gol, postavljajući konačan rezultat od 2:0 za reprezentaciju Brazila.

Foto: AP/Reuters

Detalj sa meča Srbija - Brazil

Brazil je nakon tri meča u grupnoj fazi osvojio sedam bodova i kao prvoplasirana ekipa prošao u osminu finala planetarnog šampionata. Švajcarska je takođe prošla u narednu fazu takmičenja, na drugoj poziciji, sa pet bodova. Srbija je završila kao trećeplasirana sa tri boda, dok je Kostarika završila na poslednjem mestu sa jednim bodom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija