• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

02.07.2024

11:55

Neizmerna sreća! Vitese se u poslednjim trenucima spasao bankrota

EPA Images

Fudbal

Neizmerna sreća! Vitese se u poslednjim trenucima spasao bankrota

Podeli vest

Fudbalski klub Vitese spasao se bankrota u poslednjim trenucima, a navijači su to znali da proslave.

Duže vreme holandski klub bio je u teškoj finansijskoj situaciji i mesecima je tražio izlaz iz iste. Kako su dani prolazili, situacija je postajala sve teža, a pre šest dana iz kluba je objavljeno da imaju novca još do kraja nedelje i onda više neće imati ni za račune ni za plate ni za svkodnevni život. 

Foto: EPA Images

 

Veliki napor da pokuša da spase klub uložio je biznismen Gus Franske, koji je na sve strane tražio onog ko bi investirao u Vitese. Pošpto se niko nije poduhvatio, Fudbalski savez Holandije čak je oduzeo klubu licencu za takmičenje. Krajnji rok za rešenje ove bizarne situacije bilo je sinoć do ponoći.

U poslednjim momentima Franke je uspeo da nađe spasonosno rešenje.

"Oko 18.00 časova informacija je bila da spasa nema. A onda se sve preokrenulo. Franke je postigao dogovor sa američkim investitorom Kolijem Parijem, koji je pristao da investira u klub. Ovaj poduhvat spašava fudbalski klub od bankrota i produžava mu nadu da će dobiti pozitivnu presudu na žalbu da im se ipak izda licenca da se takmiče i sledeće sezone" navodi se u saopštenju kluba.

Potom se oglasio i Franke, koji je objasnio kako je sve izgledalo poslednjeg dana.

- Mnogo sam bio tužan što uprkos naporima velikog broja ljudi nismo uspvali da pronađemo rešenje. U nekom trenutku tokom dana delovalo je da nema pomaka na bolje, a onda je situacija krenula da se razvija u drugom smeru. Pari je pristao da preuzme 14 miliona duga Vitesea i tako je sačuvao klub. Sada ćemo da napravimo plan šta i kako dalje - rekao je Holanđanin.

Navijači su bili jako srećni i izašli su na ulice da slave do duboko u noć. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!
Live TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!

Poslanik u hrvatskom parlamentu Miro Bulj napao je juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazivajući ga četnikom, a sve iz razloga što je podsetio na ustaške zločine počinjene nad Srbima. Dan ranije, Bulj je uputio u proceduru zaključak kojim bi se svi poslanici u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenavcu proglasili za "persone non grata", odnosno da im se zabrani ulazak u Hrvatsku. Ove skandalozne izjave za Informer je komentarisao lider Srpske desnice Miša Vacić tokom gostovanja u "Info jutru".

04.07.2024

10:34

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija