• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

09.07.2024

15:11

Dragović surovo iskren! Nejmar me je uništio, a najbolji na EURO je...

epaimages

Fudbal

Dragović surovo iskren! Nejmar me je uništio, a najbolji na EURO je...

Podeli vest

Nejmar me je svojevremeno uništio u dresu Brazila, a za mene je Kodi Gakpo najbolji igrač na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu, kaže Aleksandar Dragović (33), doskorašnji kapiten Crvene zvezde.

Uoči polufinalnih mečeva kontinentalne smotre u kojima se sastaju Francuska i Španija (večeras od 21.00, Arena premijum 1, RTS 1), odnosno Engleska i Holandija sutra u istom terminu, Aleksandar Dragović je za austrijski Hojte sumirao utiske i otkrio ko je na njega ostavio najjači utisak.

"Iskreno, za mene je Gakpo do sada najbolji napadač na Evropskom prvenstvu. Nepredvidiv je, brz, opasan pred golom. Umoran je od Klopovog presinga prilikom kojeg lopta mora da se vrati u posed za samo pet sekundi. Najveće zvezde među napadačima polufinalista nisu bile ubedljive, jer Kejn nije uhvatio ritam, Mbape nosi masku... Znam kako je igrati sa maskom, imao sam priliku da to iskusim dva puta i bila je katastrofa, a napadačima je još teže. Gledate dole, a morate da idete u dribling i direktne duele", poručio je iskusni defanzivac.

 

Foto: profimedia

 

 

Francuzi i Španci su prema njegovom mišljenju zaslužili da igraju meč za trofej, a posebno je istakao mladog igrača "crvene furije", Lamina Jamala (16).

"Polufinale između Francuske i Španije je za mene finale, a Jamal je pokazao da mu pripada budućnost. On je neverovatno dobar za 16-godišnjaka, podseća me na Mesija. Jamalov partner u napadu Vilijams takođe poseduje brzinu i tehniku, a u tandemu me podsećaju na Robena i Riberija. Ove godine sam sa Crvenom zvezdom igrao protiv Sitija i Erlinga Holanda u Ligi šampiona i jasno je da svaki vrhunski napadač ima drugačije oružje. Kod Holanda su to utrčavanja u dubinu i leva noga. Ako deset puta dođe do lopte, daće devet golova. Ipak, Holand nije bio moj najteži protivnik,  to je bio Nejmar. Uništio me je u dresu Brazila u Beču. U prva tri metra pali turbo, uz svoju sjajnu tehniku. a ima talenat kao Ronaldinjo. Povrede su ga omele. Bilo je teško i protiv Ibrahimovića. Ako je okrenut leđima, lopta vam je veoma daleko. Nisam mogao da predvidim njegove poteze - stvarno brutalno", iskren je ljubimac "delija".

 

Foto: profimedia

 

 

 

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

 

Fokus nekadašnjeg reprezentativca Austrije pred odlučujuće bitke je na defanzivi.

"Ovo Evropsko prvenstvo odlučiće odbrana! Od polufinalista, Francuska me je najviše impresionirala. Saliba, Upamekano i ispred njih Kante, koji juri u petoj brzini. To je žila kucavica Francuza. Najbolji centralni bekovi Evropskog prvenstva već su na odmoru. Za mene je najbolji učinak na turniru imao Demiral u pobedi Turske 2:1 protiv Austrije. Da nije unovčio deset miliona od Saudijaca, bio bi problem u Realu. Pepe je impresionirao sa 41 godinom. Dokazao je da godine ne prave razliku u duelima na ovom nivou", zaključio je Aleksandar Dragović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)
Live TV

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)

Jedan od scenarija je da je atentat na Trampa organizovao jedan mladić, ali sa druge strane, teorija je da je to organizovao sam Tramp kako bi obezbedio svoju pobedu na izborima. Obe teorije imaju smisla i obe imaju relativno adekvatne argumente. Šta je bliže istini? Na tu temu u "Info danu" govorili su prof. dr Ivan Pajović, ekonomista i bivši dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija.

15.07.2024

16:35

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52