• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

10.07.2024

10:27

Kriminalna odluka UEFA! Polufinale Evropskog prvenstva sudi arbitar koji je suspendovan zbog nameštanja... Oštetio je i Srbiju!

EPAIMAGES

Fudbal

Kriminalna odluka UEFA! Polufinale Evropskog prvenstva sudi arbitar koji je suspendovan zbog nameštanja... Oštetio je i Srbiju!

Podeli vest

Feliks Cvajer dobio poverenje za duel Engleske i Holandije uprkos činjenici da mu je karijera protkana spornim odlukama, ali i mita od 300 evra...

Stigli smo do same završnice Evropskog prvenstva, a do kraja kontinentalne smotre ostale su još dve utakmice. Navijači su sinoć dobili prvog finalistu pošto je Španija nakon preokreta savladala Francusku u Minhenu sa 2:1. Drugo polufinale na programu je večeras, sastaju se Holanđani i Englezi, dok će pravdu na tom meču deliti - Feliks Cvajer. 

UEFA je podigla veliku prašinu kada je za polufinale delegirala kompromitovanog arbitra iz Berlina budući da je Cvajer tokom karijere izazvao nekoliko skandala. Najveći davne 2006. godine kada je suspendovan na šest meseci zbog nameštanja utakmica.

Cvajer je tada od kolege Roberta Hauzera dobio 300 evra kako bi namestio meč u Trećoj ligi. Nemac je tada bio pomoćni sudija. UEFA je pokušala da zataška čitav slučaj, no, ugledni list "Di Cvajt" je 2014. godine objavio tajne dosijee svih nemačkih sudija, a među njima bio je i Cvajerov.

Uprkos činjenici da je učestvovao u nameštanju mečeva, UEFA je odlučila da mu ukaže poverenje i delegira ga za polufinale Evropskog prvenstva...

Foto: EPAIMAGES

 

No, nameštanje utakmica nije jedini problem koji je tokom karijere Feliks Cvajer izazvao. Navijači u Srbiji dobro se sećaju 2018. godine kada je u timu sa Feliksom Brihom pokrao "orlove" na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Nemački arbitri nisu svirali čist penal u korist naše repezentacije nakon što su Fabijen Šer i Lihtštajner srušili Aleksandra Mitrovića u kaznenom prostoru. 

Zanimljivo, Cvajer je i tokom aktuelnog Evropskog prvenstva imao nekoliko spornih odluka, ali ni to nije netaralo UEFA da razmisli. Nemac je žestoko oštetio Rumuniju na meču protiv Holandije kada je "trikolorima" zbog nepostojećeg faula presekao kontranapad koji je mogao da poravna rezultat u osmini finala.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52