• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

12.07.2024

11:01

Nestvarna životna priča dečka koji je očarao svet! Porodica rizikovala živote, bosa prešla pustinju, pa ih sveštenik spasao...

profimedia

Fudbal

Nestvarna životna priča dečka koji je očarao svet! Porodica rizikovala živote, bosa prešla pustinju, pa ih sveštenik spasao...

Podeli vest

Fenomenalni španski napadač, Niko Vilijams (22), stigao je sa reprezentacijom svoje zemlje do finala Evropskog prvenstva, svet bruji o njegovim fenomenalnim partijama, a mnogi veličaju mladog asa zbog životne priče koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Napadači Atletika iz Bilbaa, Injaki i Niko Vilijams, rođena su braća koja su dovela ovaj klub do prve titule u poslednjih 40 godina! Oni su se ove sezone okitili krunom Kupa kralja,  nastupaju sa velikim uspehom za različite reprezentacije, a život ih na tom putu nije mazio.

Dok je na Mundijalu u Kataru Injaki nastupao za rodnu Ganu, Niko je branio boje Španije i sada je jasno kao dan da nije pogrešio.

Životna priča ovih momaka tera suze na oči, ali je i dokaz da ništa nije nemoguće ako dovoljno veruješ i daš celog sebe za ispunjenje cilja.

- Kao stariji brat zaista sam ponosan što vidim kako je Niko porastao, kako napreduje kao fudbaler. On nema granice! Tu sam da mu pomognem, da ga naučim svemu što znam i omogućim sve što mu treba - rekao je za "Bi-Bi-Si" stariji Vilijams

Ako je Injaki naučio mlađeg brata čak i petinu onoga što zna, onda zaslužuje ogromno priznanje za svoj rad, jer je trenutno ovaj momak u fenomenalnoj formi i jedan je od nosilaca igre Španije na kontinentalnoj smotri.

Foto: profimedia

 

Dok se Injaki izjasnio za Ganu, gde su im rođeni roditelji - Niko je postao deo jedne od najrazornijih napadačkih postava u Evropi, zajedno sa Jamalom na drugom krilu, i bio je ključan za uspeh Španije u Nemačkoj. 

Zastrašujuće brz, đavolski lukav i konstantno gladan, Vilijams je oduševio navijače i stručnjake na turniru, ali priča o hrabrosti i žrtvovanju njegove porodice da svojoj deci pruži bolji život je nesumnjivo još impresivnija. 

Bosi prešli Saharu zbog boljeg života

Majka Marija i otac Feliks napustili su Ganu kada je ona zatrudnela sa Injakijem u potrazi za boljim životom i započeli putovanje koje ih je navelo da pređu pustinju Saharu bosi! To je iskušenje koje je Feliksu izazvalo probleme sa tabanima do kraja života zbog užarenog peska. 

Foto: printscreen

Braća Vilijams

Kada su napokon stigli do španske zajednice Melilja smeštene na severnom delu Maroka, nakon što su se provukli pored granične ograde, Mariju i Feliks su završili u pritvoru, a advokat ih je savetovao da lažu i tvrde da beže iz ratom razorene Liberije, umesto da napuste Ganu. 

Foto: profimedia

Braća Vilijams

 

Advokat savetovao, sveštenik spasao

Po savetu advokata, tražili su politički azil pre nego što ih je u Bilbao doveo katolički sveštenik Injaki Mardones, koji će kasnije postati imenjak i kum starijeg sina. 

Njihova žrtva nije bila uzalud, a sinovi su vrlo mladi postali žive legende u Bilbau nakon što su doveli tim do prve titule u poslednjih četiri decenije! 

- Hvala Bogu, svi smo sada ovde zajedno, živimo zaista dobrim životom. Moji roditelji gledaju kako njihovi sinovi napreduju, zbog čega su i došli ovde. Sve što radimo je za naše roditelje. Rizikovali su svoje živote da mi, moj brat i ja, imamo bolju budućnost i to su postigli. Zauvek ću ceniti ono što su otac i majka uradili za nas. Oni su borci, ulili su nam poštovanje, volju da se trudimo svaki dan i učinili da shvatimo da vam niko ništa ne poklanja -  rekao je Niko.

Skroman van terena i zver na njemu, Niko živi svoj san, dok sa najboljim prijateljem iz nacionalnog tima, Laminom Jamalom (16), iščekuje finale Evropskog prvenstva i nada se tituli šampiona kontinenta.

- Istina je da sam mnogo ponosan što imam takve roditelje i trudim se da učinim sve što je moguće kako bi oni bili ponosni što me imaju za sina - poručio je Niko i raznežio svet.

 

Foto: profimedia

Braća Vilijams

Engleski mediji su toliko oduševljeni ovom pričom, da je jedan novinar spreman na to da navija za Španiju, a ne za igrače iz domovine. 

"Čak i kao navijač Engleske, mali deo vas među kojima sam i ja, ne može a da ne želi da Niko Vilijams osvoji Evro u nedelju, što je kruna već herojske priče" .

 

Foto: profimedia

Braća Vilijams

 

Ako je i bilo onih kojima je svejedno ko će biti šampion Evrope, verujemo da će posle ove priče navijati za "crvenu furiju". 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)
Live TV

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)

Jedan od scenarija je da je atentat na Trampa organizovao jedan mladić, ali sa druge strane, teorija je da je to organizovao sam Tramp kako bi obezbedio svoju pobedu na izborima. Obe teorije imaju smisla i obe imaju relativno adekvatne argumente. Šta je bliže istini? Na tu temu u "Info danu" govorili su prof. dr Ivan Pajović, ekonomista i bivši dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija.

15.07.2024

16:35

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52